Βρήκαν όπλα και υλικό του ISIS σε τζαμί στη Γαλλία

ypernomarhia December 8, 2015 Comments Off on Βρήκαν όπλα και υλικό του ISIS σε τζαμί στη Γαλλία

Η αστυνομία διεξήγε επιχείρηση σε αίθουσα προσευχής μουσουλμάνων όπου εντόπισε σφαίρες και προπαγανδιστικό υλικό | AP Photo/Jacques Brinon


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
eglimatikotita.gr – 07 Δεκ 2015 

Πολυήμερη επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας απέδωσε σημαντικά ευρήματα σε μουσουλμανικό τέμενος έξω από το Παρίσι, τη λειτουργία του οποίου απαγόρευσαν οι αρχές.

Οι αστυνομικοί βρήκαν σφαίρες για καλάσνικοφ, προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους και παιδαγωγικό υλικό του μετώπου Αλ Νόσρα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη στην αίθουσα προσευχής που παρουσιάζεται ως σαλαφιστική στο Λανί-συρ-Μαρν, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων ανατολικά του Παρισιού, η οποία οδήγησε στη διακοπή λειτουργίας του κέντρου.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του περιφερειάρχη της Σεν-ε-Μαρν, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Στη διάρκειά τους ανακαλύφθηκαν «διάφορα υλικά, όπως στοιχεία υποστήριξης υπολογιστών, πυρομαχικά διαμετρήματος 7,62, πυρομαχικά για όπλα τύπου Καλάσνικοφ, καθώς και προπαγανδιστικά βίντεο» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ των ευρημάτων υπάρχει και παιδαγωγικό υλικό με ύμνους για τους μάρτυρες της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα.

Ενα περίστροφο αλλά και έγγραφα σχετικά με τον τζιχάντ βρέθηκαν επίσης στα σπίτια των επικεφαλής του τεμένους, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Ως αποτέλεσμα των ερευνών, εκδόθηκαν απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα για 22 άτομα ενώ υποβλήθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό άλλα εννέα, με την αιτιολογία της «ριζοσπαστικοποίησης».

Την Τετάρτη, πρώτη ημέρα διεξαγωγής της αστυνομικής επιχείρησης, ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων του Λανί-συρ-Μαρν, ο Μοχάμανετ Ραμντάν, είχε εκφράσει την έκπληξή του για το κλείσιμο τις αίθουσας προσευχή.

«Δεν βρέθηκε τίποτε. Δεν υπάρχει τίποτε κρυμένο», είχε πει διαμαρτυρόμενος.

EFSYN.GR

Πηγή

Comments are closed.