Η οικονομικά διατεταγμένη δημοσιογραφία ψυχορραγεί.

ypernomarhia January 31, 2017 Comments Off on Η οικονομικά διατεταγμένη δημοσιογραφία ψυχορραγεί.

Αυτό που έχουν προκαλέσει τα συστημικά media στην κοινωνία φαίνεται κυρίως στην περίπτωση Trump, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις ανόδου ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
www.eglimatikotita.gr -31 Ιανουαρίου 2017

Ο Trump καθυβριζόταν και εξακολουθεί να καθυβρίζεται από το σύνολο σχεδόν του mainstream τύπου. Αποτέλεσμα;

Να γίνει συμπαθής στις μάζες των εξαθλιωμένων που (ορθά) έχουν συνδέσει τα ΜΜΕ με το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο της Wall Street και να αποσπάσει ένα απίστευτο (για Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο) ποσοστό ψήφων της αμερικανικής εργατικής τάξης.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ακροδεξιούς ηγέτες σε ολόκληρη την Ε.Ε. Όσο τους “χτυπάει” η κατεστημένη δημοσιογραφία, τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά τους.

Είναι φανερό πια ότι η επίδραση αυτών των media έχει συρρικνωθεί και η η αξιοπιστία τους έχει καταρρακωθεί.

Πριν από κάποια χρόνια (όχι πολλά) ενδεχόμενο κλεισίματος ενός ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος, όπως ο ΔΟΛ, θα προκαλούσε κοινωνική κινητοποίηση.

Σήμερα δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που αντιμετωπίζουν με απάθεια, ίσως και με κρυφή χαρά, μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που θα αποτελέσει τραγωδία για τους 500 περίπου εργαζόμενους.

Η οικονομικά διατεταγμένη δημοσιογραφία, πάντως, ψυχορραγεί. Θα δούμε, βέβαια, ποιοι θα είναι οι επόμενοι μηχανισμοί ελέγχου των κοινωνιών….

Πηγή

Comments are closed.