13χρονοι μαθητές προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα έπειτα από καταγγελία για βανδαλισμούς

Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξαν, χθες το βράδυ, μαθητές του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης κι ενώ κάθονταν στο προαύλιο του σχολείου τους, όπου -όπως αναφέρουν οι ίδιοι- συζητούσαν απλώς, απολαμβάνοντας ξέγνοιαστες στιγμές μετά την ολοκλήρωση των προαγωγικών τους εξετάσεων.

Οι εννέα μαθητές, ηλικίας 10 έως 13 ετών, κλήθηκαν να ακολουθήσουν τους αστυνομικούς, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονιών των προσαγόμενων ανηλίκων. Όπως φαίνεται να εξήγησαν οι αστυνομικοί στους γονείς, η προσαγωγή έγινε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει κατ’ αγνώστων ο διευθυντής του Γυμνασίου για βανδαλισμούς στην ίδια σχολική μονάδα κατά τα προηγούμενα 24ωρα.

Εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων διαμαρτυρήθηκαν, τονίζοντας ότι οι βανδαλισμοί αφορούσαν προηγούμενες ημέρες και τα παιδιά απλώς συζητούσαν στο προαύλιο του σχολείου, χωρίς να προκαλούν προβλήματα.

Τελικά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν διαπιστώθηκε σύνδεσή τους με την υπό διερεύνηση υπόθεση των φθορών στο σχολείο.

«Τα παιδιά τρόμαξαν, έπαθαν σοκ . Ήρθε η αστυνομία και τους μάζεψε σαν κοινούς εγκληματίες. Προσήγαγαν παιδιά 13-15 ετών που κάθονταν στην αυλή του σχολείου την ώρα που βάση του νόμου Τρίτση τα σχολεία είναι ανοικτά για τα παιδιά», δήλωσε στο enikos.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Γυμνασίου, Μελίνα Θεοδοσιάδου.

Ωστόσο , η κ. Θεοδοσιάδου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά για το περιστατικό αυτό.

The post 13χρονοι μαθητές προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα έπειτα από καταγγελία για βανδαλισμούς appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Ελλάδα – patrastimes.gr