Αχτσιόγλου: Προκλητικοί οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας

Η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για τη χρεωκοπία της χώρας τονίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου χαρακτηρίζοντας προκλητικούς και παράταιρους τους πανηγυρισμούς των κ.κ. Μητσοτάκη και Σταϊκούρα για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας.

Όπως τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου η λήξη του καθεστώτος της ενισχυμένης εποπτείας ήταν προκαθορισμένη για φέτος το καλοκαίρι ήδη από το καλοκαίρι του 2018 με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους.

Προκλητικοί και παράταιροι

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου έχει ως εξής:

«Οι νέοι προκλητικοί και παράταιροι πανηγυρισμοί των κυρίων Μητσοτάκη και Σταϊκούρα για τη λήξη του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας προσβάλλουν για μια ακόμη φορά τους πολίτες και διαστρεβλώνουν ευθέως την αλήθεια.

»Προσβάλλουν τα βιώματα και τη μνήμη των πολιτών, καθώς η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για τη χρεωκοπία της χώρας και την ανθρωπιστική κρίση που τη συγκλόνισε πριν από μερικά χρόνια. Όχι και τόσα πολλά ώστε οι πολίτες να έχουν ξεχάσει, όπως πιθανώς θεωρούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι επιχειρώντας εντελώς ανεπιτυχώς να ξαναγράψουν την ιστορία.

Θα την κουβαλά

»Αυτή την ευθύνη η ΝΔ την κουβαλά και θα την κουβαλά όσες αφηγήσεις και να επιστρατεύσουν.

»Ομοίως, όσα ψέματα και να επιστρατεύσουν δεν μπορούν να αλλάξουν το γεγονός ότι η λήξη του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας ήταν προκαθορισμένη για φέτος το καλοκαίρι ήδη από το καλοκαίρι του 2018, με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους.

Πολιτικά υπεύθυνοι

»Οι πανηγυρισμοί τους προσβάλλουν όμως και τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, στην οποία την έχουν οδηγήσει οι ίδιοι πάλι πολιτικώς υπεύθυνοι με τις επιλογές τους, καθώς με αυτές:

  • Αυξάνουν τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις ανισότητες.
  • Καλύπτουν και ενισχύουν το πάρτι των καρτέλ στην ενέργεια εις βάρος νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Οδηγούν σε εκρηκτικό πληθωρισμό με ρεκόρ δεκαετιών και ανεξέλεγκτη ακρίβεια που σαρώνει το εισόδημα των πολιτών.
  • Κρατούν τον κατώτατο μισθό καθηλωμένο σε επίπεδα προ του 2010 και παράλληλα αρνούνται να μειώσουν βασικούς φόρους στα καύσιμα και τα τρόφιμα.
  • Στραγγίζουν το εισόδημα των πολιτών εισπράττοντας φορολογικά υπερέσοδα εκμεταλλευόμενοι τις ακραίες ανατιμήσεις.
  • Αποτυγχάνουν στους στόχους απορρόφησης του Ταμείου Ανάκαμψης και αποκλείουν από αυτό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση της κοινωνικής λεηλασίας, των παρακολουθήσεων και του αυταρχισμού. Η άμεση απομάκρυνσή της είναι η βασική και αναγκαία προϋπόθεση για να ανασάνει η δημοκρατία και η κοινωνία».

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ