Αυστραλία: Σε αυστηρό lockdown το Περθ – Περιορισμοί σε 2 εκατομμύρια πολίτες

Ξεκίνησε τη Δευτέρα (1/2) στο Περθ της Αυστραλίας πενθήμερο, αυστηρό lockdown. Τα νέα μέτρα υπεβλήθησαν αφού ένας φύλακας σε ξενοδοχείο καραντίνας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το αυστηρό lockdown στην πολιτεία του Περθ επηρεάζει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλες μολύνσεις πέραν αυτή του φύλακα. Η κυβέρνηση της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι 66 άνθρωποι θεωρούνται στενές επαφές του φύλακα, αν και μέχρι στιγμής κανένας από όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ δεν έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

«Συνολικά 13 στενές επαφές έχουν βρεθεί αρνητικές και από αυτές 11 υψηλού κινδύνου έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας για προληπτικούς λόγους», δήλωσε ο Μαρκ ΜακΓκόουαν πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας.

Τα διαγνωστικά τεστ στις στενές επαφές του φύλακα αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα πρόσθεσε ο ίδιος.

Μεταξύ των ατόμων που χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα είναι αρκετοί Αυστραλοί πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο υπουργός Άμυνας, οι οποίοι μετέβησαν στην Καμπέρα από τη Δυτική Αυστραλία ενόψει της επανέναρξης των συνεδριάσεων του κοινοβουλίου την Τρίτη. Μόλις έφτασαν στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, οι αρχές τους ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον ως την Παρασκευή και μετά να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού.

Η Αυστραλία έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει την επιδημία covid-19, περιορίζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε σχεδόν 29.000 και των θανάτων σε 909, επιβάλλοντας άμεσα και δραστικά μέτρα, όπως αυτά που υιοθετήθηκαν στο Περθ, και αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα.

Η εμβολιαστική εκστρατεία κατά της covid-19 στη χώρα αναμένεται να ξεκινήσει αυτό τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Αυστραλία: Σε αυστηρό lockdown το Περθ – Περιορισμοί σε 2 εκατομμύρια πολίτες appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;