Αυστρία: Σέντρα στις 2 Ιουνίου στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της κορυφαίας κατηγορίας της Αυστρίας θα επαναρχίσει στις 2 Ιουνίου, με αγώνες κάθε τρεις ημέρες προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από τη διακοπή της σεζόν λόγω του κορωνοϊού, όπως υποστήριξε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας, Κρίστιαν Εμπενμπάουερ.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη (12/05) η κυβέρνηση είχε «ανάψει το πράσινο φως» για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μετά από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των συλλόγων της πρώτης κατηγορίας, ο Εμπενμπάουερ ανακοίνωσε ότι η σέντρα θα διεξαχθεί τέσσερις ημέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου Αυστρίας (Σάλτσμπουργκ-Αούστρια Λουστενάου), που είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου. «Σήμερα είναι μία καλή μέρα» τόνισε με δήλωση του μέσω βίντεο ο κορυφαίας παράγοντας της Λίγκας και συνέχισε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες κι εφόσον τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο στις 29 Μαΐου. Θα ξεκινήσουμε την ημέρα εκείνη με τον τελικό του OFB Uniqa Cup και μερικά 24ωρα αργότερα, στις 2 Ιουνίου, θα συνεχιστεί η Tipico Bundesliga.»

Οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας έχουν ξεκινήσει προπονήσεις από τις 20 Απριλίου, με τους παίκτες χωρισμένους σε μικρά γκρουπ. Πλήρεις προπονήσεις πρόκειται να επαναρχίσουν στις 15 Μαΐου και οι ποδοσφαιριστές θα υποβάλλονται σε τεστ πριν από κάθε αγώνα.

Για να καταστεί δυνατό να προλάβουν τις ημερομηνίες και να τελειώσει η σεζόν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, αποφασίστηκε να διεξάγονται αγώνες ανά τρεις ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr

The post Αυστρία: Σέντρα στις 2 Ιουνίου στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Αθλητικά – Τι Νέα Λάρισα;