Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της Θάνου-Ο Ι. Λιανός νέος πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τα νέα υποψήφια πρόσωπα τα οποία θα απαρτίζουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με πρόσωπα εξειδικευμένα και υψηλού κύρους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο πεδίο του δικαίου του ανταγωνισμού και με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ρύθμισης και του ελέγχου των αγορών.

Ο πρωθυπουργός τονίζει παράλληλα, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  επιχείρησε να χειραγωγήσει την Επιτροπή, ενώ για την διαφάνεια της διαδικασίας δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα βιογραφικά των υποψηφίων.

Η κυβέρνηση προτείνει για τη στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα εξής πρόσωπα: για τη θέση του Προέδρου, τον Καθηγητή Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ιωάννη Λιανό, για τη θέση της Αντιπροέδρου, την Διδάκτωρα Καλλιόπη Μπενετάτου, η οποία έχει δεκαετή θητεία σε θέσεις ευθύνης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και για τις θέσεις των μελών και εισηγητών της Ανεξάρτητης Αρχής, την Καθηγήτρια στο Δίκαιο Ανταγωνισμού, Μαρία Ιωαννίδου και την Ειδική Νομική Σύμβουλο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης της Ευρωπαϊκή Ένωσης, Μαρία – Ιωάννα Ράντου.

The post Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της Θάνου-Ο Ι. Λιανός νέος πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Ελλάδα – patrastimes.gr