Αυτός είναι ο τρίτος άνθρωπος που σπάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων

Μπαίνει στην ίδια λίστα με τους Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό(Bernard Arnault), μπήκε στη μικρή λίστα ανθρώπων των οποίων η περιουσία ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια.

Στην ίδια ομάδα λίστα βρίσκονται μόνο ο CEO της AmazonΤζεφ Μπέζος, ο οποίος έχει καθαρή αξία 119 δισ. δολάρια και ο συνιδρυτής της MicrosoftΜπιλ Γκέιτς του οποίου η αξία υπολογίζεται σε 106 δισ. δολάρια.

Ο Αρνό είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας με είδη πολυτελείας στον κόσμο. Στον όμιλο του Αρνό ανήκουν τεράστιες θυγατρικές εταιρείες στον χώρο τον αλκοολούχων ποτών (BelvedereHennessy, Moët et Chandon, Dom Pérignon κ.α.), μερικές από τις πιο γνωστές και ακριβές εταιρείες ρολογιών και χρυσαφικών στον κόσμο (TAG HeuerBulgariDior), σπουδαίοι οίκοι μόδας (Louis VuittonFendiDonna KaranGivenchyKenzoMarc Jacobs κ.α.) και τεράστιες αλυσίδες καταστημάτων (Sephoraκ.α). Σύμφωνα με το Bloomberg, η LVMH αύξησε την αξία της μέσα στο 2019 κατά 32 δισ. δολάρια και είναι με διαφορά η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο.

Ο Γάλλος μεγιστάνας είναι διάσημος και για το φιλανθρωπικό του έργο. Πριν από λίγο καιρό απασχόλησε τα παγκόσμια media όταν ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 200 δισ. Ευρώ για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων, μεγάλο μέρος της οποίας κάηκε στηνκαταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15 Απριλίου.

Στην προσωπική περιουσία – καθαρή αξία του καθενός από αυτούς τους μεγιστάνες συνυπολογίζονται τα χρήματα που έχουν στους προσωπικούς τους λογαριασμόυς καθώς και τα περιουσιακά τους στοιχεία (ακίνητα μετοχές κ.λπ.)

The post Αυτός είναι ο τρίτος άνθρωπος που σπάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Newsone.gr