Ακούστε το σάουντρακ του «Joker», από τη συνθέτρια του «Chernobyl» (vid)

Ακούστε το σάουντρακ του «Joker», από τη συνθέτρια του «Chernobyl» (vid)

Η καταπληκτική μουσική της ταινίας ανήκει στην Ισλανδή Χίλντουρ Γκουαναντότιρ.

Χίλντουρ Γκουαναντότιρ (Hildur Guðnadóttir). Δύσκολο όνομα, αλλά αξίζει να το θυμάστε. Θα το ακούσετε σίγουρα πάντως στην απονομή των επόμενων Όσκαρ, καθώς η μουσική της 37χρονης Ισλανδής τσελίστριας για το «Joker» είναι ένα από τα στοιχεία που απογειώνουν την ταινία.

Η Γκουαναντότιρ φέτος μας χάρισε τη μουσική της για μια άλλη χαρούμενη και αισιόδοξη ιστορία, το «Chernobyl» του HBO. Ενώ πιο πριν είχε ξαναγράψει μουσική για ταινία του Χοακίν Φίνιξ, το «Mary Magdalene» (όπου ο Φίνιξ ήταν ο Χριστός και η Ρούνεϊ Μάρα η Μαρία Μαγδαληνή). Στο βιογραφικό της ως συνθέτρια συναντάμε και την περιπέτεια «Sicario 2: Η Μάχη των Εκτελεστών».

Για το «Chernobyl» η Γκουαναντότιρ είχε επισκεφθεί πυρηνικό εργοστάσιο προκειμένου να αφουγκραστεί τους μηχανικούς ήχους γύρω της και να εμπνευστεί, ενώ στο «Joker» ξεκίνησε να γράφει μουσική πριν γυριστεί η ταινία, διαβάζοντας το σενάριο. Ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς έπαιζε τη μουσική της στα διαλείμματα των γυρισμάτων, ενώ ο Χοακίν Φίνιξ την άκουγε σε ακουστικά για να μπει στο κλίμα της κάθε σκηνής.

Ακούστε στη συνέχεια το καταπληκτικό σάουντρακ του «Joker».

πηγή: reader.gr

Πηγή: Πολιτισμός