Αλέξης Σκαρμέας : «Η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα είναι αναγκαία»

Παρέμβαση υπέρ της ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα , κάνει με΄δημόσια τοποθέτησή του (άρθρο) ο δικηγόρος και  πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και  πρώην μέλος της επιτροπής παιδείας , αθλητισμού, πολιτισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Αλέξης Σκαρμέας . Ο πρώην αντιδήμαρχος στο άρθρο του αναφέρει τα εξής:

Η ίδρυση Νομικής Σχολής και στην Πάτρα είναι αναγκαία. Αν το κριτήριο σου, για την ίδρυση ή όχι μιας σχολής, είναι μόνο ποσοτικό (δεν χρειάζονται άλλοι νέοι Δικηγόροι) τότε προφανώς δεν έχεις αντιληφτεί το λόγο ύπαρξης των σχολών. Και εξηγούμαι:

Σαφώς και δεν χρειάζονται άλλοι νέοι Δικηγόροι όπως και μηχανικοί φαντάζομαι. Μπορείς κάλλιστα λοιπόν να μειώσεις τον αριθμό των στοιβαγμένων φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  δημιουργώντας την Νομική Σχολή της Πάτρας.

Έτσι δεν αυξάνεις τον αριθμό των φοιτητών και παρέχεις καλύτερη και ουσιαστικότερη εκπαίδευση στο σύνολο των Νομικών  Σχολών..

Επιπλέον είναι αφελές να αντιμετωπίζεις μόνο ποσοτικά το θέμα.
Η Πάτρα οφείλει να έχει όλες τις σχολές. Και αυτό γιατί  επιβάλλεται από την χωροταξική ισότητα στην Ελλάδα. Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και η τρίτη πόλη της Ελλάδας σε πληθυσμό, και θα μπορεί να εξυπηρετεί με τις σχολές της και ολόκληρη την Πελοπόννησο αλλά και τις τριγύρω νησιώτικες περιοχές.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα να μπορούν να φοιτήσουν πιο εύκολα είτε στην πόλη τους που έχει μεγάλο πληθυσμό, είτε κοντά στην περιοχή τους που είναι η Πάτρα, και όχι να ξενιτεύονται στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη ή στη Κομοτηνή.

Τέλος γνωρίζουμε την συμβολική ίδρυση του Πανεπιστημίου Κομοτηνής για την ενίσχυση των συνοριακών περιοχών της χώρας μας, και κανείς δεν προτείνει να θιγούν οι σχολές αυτές, αλλά και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύει την ανάπτυξη και το δικαίωμα ισότητας στη Πελοπόννησο.

Επομένως η Υπουργός που τόσο βιάζεται να «πετάξει» την Περιφέρεια,  καλά θα κάνει να δει το θέμα ευρύτερα και χωρίς τις παρωπίδες των αριθμών (που ούτως ή άλλως ξεπερνιόνται με την ελάφρυνση των Νομικών σχολών που ασφυκτιούν) και να καταλάβει πως είναι θέμα ανάπτυξης και δίκαιης κατανομής πληθυσμιακής και χωροταξικής, η ίδρυση όλων των σχολών στην τρίτη πόλη της Ελλάδος και στην  μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου.

Το ζήτημα σαφώς και δεν είναι τοπικιστικό. Αντίθετα τοπικιστική θα αποδειχτεί η εμμονή της Υπουργού για μη ίδρυση Νομικής Σχολής.

Οι βουλευτές οφείλουν να πάρουν θέση εδώ και τώρα.

The post Αλέξης Σκαρμέας : «Η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα είναι αναγκαία» appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Πολιτική – patrastimes.gr