Αλκιβιάδης Στεφανής για πλωτά φράγματα: Πιστεύουμε ότι θα είναι αποτελεσματικά

Αισιόδοξος ότι θα λειτουργήσει το σχέδιο τοποθέτησης πλωτών φραγμάτων για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη και είχε επαφές με τη στρατιωτική και λιμενική και αστυνομική ηγεσία του νησιού. .

«Είναι ένας τρόπος ανάσχεσης των ροών, είπε, η λειτουργία του ξεκινά πιλοτικά αλλά οι εκτιμήσεις που έχουμε κάνει είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό και θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.»

Ο υφυπουργός σύμφωνα με την ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, επισκέφθηκε φυλάκια του νησιού ενώ δεν μετέβη τελικά στη Σκάλα Σκαμιάς όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και είναι ένα σημείο πέρασμα των προσφύγων από την Τουρκία στη Λέσβο και υπολογίζεται να τοποθετηθεί και εκεί πλωτό φράγμα όταν φυσικά ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και κριθεί ότι πρέπει να προχωρήσει η διοίκηση στο επόμενο βήμα.

Στη Μυτιλήνη ο κύριος Στεφανής παρέστη στην κοπή της πίτας του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε διοικητής ο συμμαθητής , συνοδοιπόρος στο στρατό και φίλος του Γιώργος Καμπούρης. Ακολούθως ο κύριος Στεφανής θα μεταβεί στη Χίο και αύριο στη Σάμο.

Σε δηλώσεις του στη Μυτιλήνη ο Α. Στεφανής μίλησε για το σχέδιο της τοποθέτησης πλωτών φραγμάτων στην θάλασσα Λέσβου Χίου και Σάμου με σκοπό τη μείωση των προσφυγικών ροών «Επισκεφθήκαμε σήμερα τη Μυτιλήνη, στη συνέχεια τη Χίο και αύριο τη

Σάμο, για να δούμε το πλαίσιο που έχουμε δημιουργήσει για την καλύτερη επιτήρηση των συνόρων ούτως ώστε και νωρίτερα να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες και με τη συνεργασία της Τουρκίας να τους σταματάμε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια να διαχειριζόμαστε το θέμα. Είναι ένας τρόπος για την καλύτερη επιτήρηση των συνόρων.»

Απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο τοποθέτησης πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών αλλά απαντώντας και στους επικριτές τους που μίλησαν για κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές και μη ρεαλιστικής λειτουργίας ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε

« Η λειτουργία του ξεκινά πιλοτικά, να δούμε πως λειτουργεί , να δούμε τα θέματα σχετικά με τους κανόνες ναυσιπλοΐας . Όταν ολοκληρώσουμε την πιλοτική λειτουργία , έλεγχο, αξιολόγηση , τότε θα σκεφτούμε αν θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα με απώτερο στόχο να περιορίσουμε τις ροές .

Οι εκτιμήσεις που έχουμε κάνει είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό και θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Είναι πολύ πρώιμο να συζητήσουμε που θα τοποθετηθεί, χθες παραλάβαμε τα πρώτα 100 μέτρα, θα κάνουμε δοκιμή στο θαλάσσιο χώρο του Πειραιά τα πρώτα μέτρα για να δούμε πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε και μετά θα περάσουμε στο επόμενο βήμα σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα και την αστυνομία».

The post Αλκιβιάδης Στεφανής για πλωτά φράγματα: Πιστεύουμε ότι θα είναι αποτελεσματικά appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr