Αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια καταλογίζει στο Μαξίμου η Φώφη Γεννηματά

Πολιτική
Έντυπη Έκδοση

 

Στις λύσεις και στις προτάσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που «στραγγαλίζει» την οικονομία, εστιάζει τη στρατηγική του το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας μπροστά του τη «μάχη» του προϋπολογισμού στη Βουλή στα μέσα Δεκεμβρίου αλλά και τις εξελίξεις γύρω από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 
Σε αυτό το πλαίσιο η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, διότι αν έχουμε ερείπια στην οικονομία τότε η ανάκαμψη θα είναι δυσκολότερη, θα εκτοξευτεί η ανεργία και το πρόβλημα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Μιλάμε λοιπόν για πραγματικά μέτρα στήριξης».

Αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην ίδια συνέντευξη, υποστήριξε πως αυτό που προέχει είναι το ασφαλές για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων άνοιγμα μετά το lockdown. Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δεν μπορούν να υπάρχουν οριζόντιες πολιτικές για όλη τη χώρα, όπως θέλει η κυβέρνηση, αλλά πρέπει να εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής αν και πώς πρέπει ν’ ανοίξει. 
«Η κυβέρνηση τρέχει συνέχεια πίσω από τις εξελίξεις και από τον ιό, δεν προετοιμάστηκε όπως θα έπρεπε» είπε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε πως «υπάρχει σοβαρότατο θέ-μα με τα τεστ και όχι μόνο με την αισχροκέρδεια που επέτρεψε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση, αλλά και με την ποιότητα, γιατί δεν υπάρχει ακόμα και μέχρι τώρα πιστοποίηση των εργαστηρίων».

 
Η ίδια μάλιστα, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς. «Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε τον διάλογο και τις απαντήσεις. Η Μαξίμου Α.Ε. αναπαράγει ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές το στερεότυπο του συγκεντρωτισμού και της αυταρχικής λειτουργίας. Όλα αυτά καλλιεργούν την καχυποψία, η οποία επιτείνεται και με νέες καταγγελίες για διπλά στοιχεία. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα» τόνισε η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της. 
«Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας. Την ώρα που θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί, από την ίδια όχθη, απέναντι στην ασύμμετρη απειλή της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, που χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια» κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

ΚΙΝΑΛ
Μαξίμου Φώφη Γεννηματά
Issue: 
2154
Issue date: 
3-12-2020
Has video: 

Πηγή: