Ανασχηματισμός στη Β. Μακεδονία: Και υπουργός Οικονομικών ο Ζόραν Ζάεφ

Τέσσερα νέα ονόματα μπήκαν στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ μετά τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου στη Βόρεια Μακεδονία.

Ωστόσο η απόφαση του Ζάεφ να τεθεί και επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

«Πήρα αυτή την απόφαση γιατί αυτό το έτος θα είναι το έτος για την οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός της Βορειας Μακεδονίας..
Στο υπουργικό συμβούλιο θα υπάρχουν τέσσερα νέα ονόματα. Ο Naser Nuredini, ο οποίος προέρχεται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, θα είναι υπουργός περιβάλλοντος και η Sadulla Duraki θα είναι υπουργός πολιτικού συστήματος και ενδοκοινοτικών σχέσεων.

Στην ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας θα είναι ο Trajan Dimkovski, πρώην σύμβουλος του πρώην υπουργού Ljupco NIkolovski, ο οποίος επιστρέφει στο SDSM ως Γενικός Γραμματέας.

Ο τομέας του πολιτισμού θα διευθύνεται από τον καθηγητή ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Tetovo, Hisni Ismaili. Στο υπουργείο τοπικής αυτοδιοίκησης επικεφαλής θα είναι ο ηγέτης του LDP Goran Milevski.

Ο Πρόεδρος Talat Xhaferi έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη στις 11 το βράδυ συνεδρίαση της Βουλής, όπου οι Βουλευτές θα εξετάσουν και θα ψηφίσουν για το νέο υπουργικό συμβούλιο. 61 βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ του να περάσουν αυτές οι αλλαγές.

Πηγή: IBNA

The post Ανασχηματισμός στη Β. Μακεδονία: Και υπουργός Οικονομικών ο Ζόραν Ζάεφ appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Πολιτική – patrastimes.gr