Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το «παιχνίδι θανάτου» με παιδιά.

Κορώνα – γράμματα παίζουν τη ζωή τους παιδιά και έφηβοι, που τα τελευταίο διάστημα επιδίδονται σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο “παιχνίδι θανάτου” ρισκάροντας και τη δική τους ζωή, αλλά και τη ζωή οδηγών. Η μεταξύ τους πρόκληση είναι ποιος τολμά να πηδήξει στις ρόδες εν κινήσει αυτοκινήτων και δικύκλων ή ποιος θα ξαπλώσει στο οδόστρωμα αγνοώντας τον κίνδυνο, μόνο και μόνο για να δουν τις αντιδράσεις τους.

Η μόδα δείχνει να έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Ένας εκπαιδευτής οδηγών από τον Βόλο, δεν μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή που πετάχτηκαν μπροστά του παιδιά και κατάφερε οριακά να αποφύγει το ατύχημα.

Τα πόδια μου έτρεμαν και δεν είχα κουράγιο να βγάλω λέξη δήλωσε στο Ράδιο.

Περιγράφοντας τα όσα έζησε, ο εκπαιδευτής οδηγών τόνισε ότι πριν από μια εβδομάδα, αργά το μεσημέρι, στην οδό Ανθ. Γαζή στο Βόλο, που ευτυχώς δεν υπήρχε μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, το δίκυκλο πλησίασε δύο παιδιά που ακροβατούσαν στην άκρη του πεζοδρομίου, λικνίζοντας το σώμα τους μπρος – πίσω.

Εγώ απο την εμπειρία μου είπε ο εκπαιδευτής, αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά, κοίταξα ποιος είναι πίσω μου και αν με ακολουθεί κάποιος, ευτυχώς, δεν με ακολουθούσε άλλο όχημα, τα παιδιά πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής και εκεί που κάποιος θα μπορούσε να πει ότι χαλάρωσα, τα παιδιά πλησίασαν κι άλλο και πετάχτηκαν μπροστά μου”, επισήμανε.

Μπήκε στη διαδικασία επιβράδυνσης του δικύκλου, και ευτυχώς, άφησε το φρένο την τελευταία στιγμή ,κινήθηκε δεξιά, στο χώρο που βρισκόταν τα παιδιά πριν βγουν στο δρόμο και τους προσπέρασε.Αν έμενε στο φρενάρισμα, θα είχε γίνει ατύχημα.

Όταν σταμάτησε, τα δύο παιδιά τράπηκαν σε φυγή, ενώ στον χώρο υπήρχε και τρίτο άτομο που προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει τη σκηνή.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης