Άνοιξε η πλατφόρμα για τα αναδρομικά συντάξεων στους κληρονόμους – Πώς θα κάνετε την αίτηση – Πόσα θα πάρετε (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Σε εφαρμογή τέθηκε από αργά χθες το βράδυ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους συνταξιούχων οι οποίοι ήταν εν ζωή για μέρος ή για το σύνολο του διαστήματος από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Μάιο του 2016 και απεβίωσαν στη συνέχεια.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως τις 17/12/2020. Θα τους ζητηθούν τρία πιστοποιητικά. Αν τα διαθέτουν, τα επισυνάπτουν ηλεκτρονικά. Αν όχι, τους δίνεται χρονικό περιθώριο να επανέλθουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία και να τα προσκομίσουν μέχρι τις 28/02/2021.

Το υπουργείο Εργασίας, έχει υπολογίσει ότι οι αιτήσεις θα φτάσουν στις 172.222 ενώ το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί στους κληρονόμους, θα φτάσει στα 167,8 εκατομμύρια. Κατά μέσο όρο, ο κάθε κληρονόμος θα λάβει κοντά στα 1000 ευρώ. Θα υπάρξουν βέβαια και κληρονόμοι οι οποίοι θα λάβουν πάνω από 3000 ευρώ.

The post Άνοιξε η πλατφόρμα για τα αναδρομικά συντάξεων στους κληρονόμους – Πώς θα κάνετε την αίτηση – Πόσα θα πάρετε (ΠΙΝΑΚΑΣ) appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Οικονομία – Τι Νέα Λάρισα;