Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, από όσους έχουν χρέη στην εφορία, στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, αιτήσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορούν να υποβάλουν και όσοι είχαν ήδη ενταχθεί στην παλαιά ρύθμιση των 120 δόσεων.

Πλέον, οι οφειλέτες μπορούν να επισκεφθούν το λογαριασμό τους στο Taxisnet με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους. Έπειτα, πατώντας την επιλογή που αφορά στις ρυθμίσεις οφειλών, μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα ακολουθώντας τη διαδικασία.

Να αναφέρουμε ότι η νέα ρύθμιση περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη. Συγκεκριμένα, η ελάχιστη δόση μειώθηκε από τα 30 στα 20 ευρώ και το επιτόκιο της ρύθμισης περιορίστηκε από το 5% στο 3%. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις για επιχειρήσεις οι οποίες έχουν βασική οφειλή έως και ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ αίρονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στους φορολογούμενους που εντάσσονται στη ρύθμιση.

Τέλος, εφόσον ο οφειλέτης προκαταβάλει ποσό τουλάχιστον διπλάσιο της μηνιαίας δόσης του προγράμματος ρύθμισης που έχει επιλέξει, χορηγείται σε αυτόν ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

 

topnews.gr

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης