Αντ. Καρακούσης στο One Channel: «Δεν είμαστε αισιόδοξοι για τίποτα με βάση το πώς εξελίσσονται τα πράγματα»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel μίλησε ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης για τη στάση που κρατάει το ΝΑΤΟ απέναντι στην Τουρκία και την εισβολή στη Βόρεια Συρία.

«Πρόκειται για κλασική γραμμή του ΝΑΤΟ, μεταξύ δύο συμμαχιών δεν παίζει κάποιο ρόλο ούτε καν κατευναστικό», υποστήριξε ο κ. Καρακούσης και συμπλήρωσε λέγοντας πως «βλέποντας και ακούγοντας τον Στόλτενμπεργκ αντιλαμβάνεται κανείς το αδιέξοδο της δυτικής πολιτικής στην ευρύτερη ζώνη και την ευρύτερη περιοχή».

Υποστήριξε πως υπάρχει αντιφατική πολιτική πολύ προβληματική και διαχρονική, καθώς «εδώ και τρεις δεκαετίες από τον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ, όλη αυτή η ιδέα ότι η ζώνη της βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ευημερούσα ζώνη είναι εμφανές ότι αποτυγχάνει, διότι δεν λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και των λαών που τη συγκροτούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό το χάος».

«Δεν είμαστε αισιόδοξοι για τίποτα με βάση το πώς εξελίσσονται τα πράγματα», είπε ο κ. Καρακούσης και κατέληξε πως «πρέπει να φροντίσουμε μόνοι μας σε μεγάλο βαθμό και τη χώρα και την ειρήνη στην περιοχή. Πρέπει να έχουμε μια πολιτική πιο ολοκληρωμένη που να περιέχει πρόνοιες».

Πηγή: onetv.gr

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ