Αντισυνταγματική η επιβολή φόρου για τις ηλεκτρονικές δαπάνες που δεν κάνουν οι φορολογούμενοι

Φόρος επιβάλλεται στις δαπάνες και όχι στις μη-δαπάνες – εκτιμά η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, αμφισβητώντας την πρόβλεψη της φορολόγησης δαπανών που δεν γίνονται ηλεκτρονικά που περιγράφει το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Δεν προκύπτει ο λόγος της αποδοκιμασίας του νομοθέτη προς φορολογουμένους οι οποίοι επιλέγουν να δαπανούν ετησίως λιγότερο από το 30% του εισοδήματός τους, αλλά ούτε και το δημόσιο συμφέρον που υπηρετείται από την έμμεση επιβολή υποχρέωσης στους φορολογουμένους να δαπανούν τουλάχιστον 30% του εισοδήματός τους (και μέχρι 20.000 ευρώ) κατ’ έτος». Η έκθεση της Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «μη συνταγματικά ανεκτή», την επιβολή φόρου 22% για e-δαπάνες που δεν έκανε ο φορολογούμενος

Στην Έκθεσή της για το φορολογικό νομοσχέδιο, η Επιστημονική Υπηρεσία εστιάζει ιδιαίτερα στην νέα διάταξη (παράγραφος 6 στο άρθρο 15 του ΚΦΕ) η οποία όμως, όπως και στο παρελθόν είχε ισχύσει (με εξαίρεση το 2014) ορίζει «απαιτούμενο ποσό δαπανών».

Πηγή: newmoney

The post Αντισυνταγματική η επιβολή φόρου για τις ηλεκτρονικές δαπάνες που δεν κάνουν οι φορολογούμενοι appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Οικονομία – Τι Νέα Λάρισα;