Απατεώνες παρίσταναν τους… λογιστές για να κλέψουν 24 ηλικιωμένους

Τους… λογιστές προσποιούνταν ένας 45χρονος και μία 24χρονη, προκειμένου να εξαπατούν ηλικιωμένους και να κερδίζουν χρήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο συλληφθέντες εμφανίζονταν ως «λογιστές» ή «διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων», δήθεν απεσταλμένοι από συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, και τους αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα για την πληρωμή «παράβολου», προκειμένου να τύχουν επιστροφής χρημάτων από την εφορία.

Το σχέδιο βάσει του οποίου λειτουργούσε η σπείρα, ήταν να επιλέγουν ως θύματά τους αποκλειστικά υπερήλικες, κυρίως γυναίκες, τους οποίους προσέγγιζαν είτε έξωθεν της κατοικίας τους είτε στο δρόμο. Προηγουμένως είχαν φροντίσει να συλλέξουν πληροφορίες για αυτούς ή για συγγενικά τους πρόσωπα.

Στη συνέχεια, επιβίβαζαν τα θύματά τους σε αυτοκίνητο και τα οδηγούσαν είτε σε τράπεζα, προκειμένου να γίνει ανάληψη των χρημάτων, είτε στις οικίες τους, για να τους παραδώσουν απευθείας τα απαιτούμενα χρήματα ή κοσμήματα. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο πειστικοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συνεργό τους, τον οποίο παρουσίαζαν ως συγγενικό, των θυμάτων τους, πρόσωπο και σε πολλές περιπτώσεις τους επέτρεπαν μια σύντομη συνομιλία.

Μέχρι στιγμής διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, με τον ίδιο τρόπο δράσης, ενέχονται σε 24 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Αττική, που διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Απρίλιο του 2019.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 45χρονου, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης και της 24χρονης, για την οποία εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης, δυνάμει του οποίου αναζητείται

 

The post Απατεώνες παρίσταναν τους… λογιστές για να κλέψουν 24 ηλικιωμένους appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr