Απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ για ελλιμενισμό 2 πλοίων στο Χονγκ Κονγκ η Κίνα

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η Κίνα απέρριψε αιτήματα από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ζήτησε άδεια ώστε δύο πλοία να ελλιμενιστούν στο Χονγκ Κονγκ τις επόμενες εβδομάδες.

Αρνητικά απάντησε σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ η Κίνα σε αιτήματα από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ζήτησε άδεια ώστε δύο πλοία να ελλιμενιστούν στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα πλοία USS Green Bay και USS Lake Erie, τα οποία επρόκειτο να φτάσουν στην περιοχή στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο Reuters, πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε ότι δεν δόθηκε εξήγηση για την αρνητική απάντηση.screen-10.45.13[14.08.2019]

Η Κίνα είχε προηγουμένως αρνηθεί παρόμοιο αίτημα τον Σεπτέμβριο του 2018 για αμερικανικό πλοίο.

Τραμπ: Έχουμε πληροφορίες ότι η Κίνα μετακινεί στρατιώτες στα σύνορα με Χονγκ Κονγκ

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών τον ενημέρωσαν πως η κινεζική κυβέρνηση μετακινεί στρατιώτες στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επέστρεψαν σήμερα δυναμικά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο κατέλαβαν χθες, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 300 πτήσεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

The post Απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ για ελλιμενισμό 2 πλοίων στο Χονγκ Κονγκ η Κίνα appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Πολιτική – patrastimes.gr