Απίστευτες εικόνες: Σε λαϊκό προσκύνημα σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου που πέθανε από κορωνοϊό!

Ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο πιστοί στο λαϊκό προσκύνημα του σκηνώματός του. Πολλοί δεν φορούν καν μάσκα ενώ ο πατριάρχης πέθανε από κορωνοϊό.

Χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό και στην κυριολεξία ο ένας πάνω στον άλλο πιστοί και κληρικοί βρέθηκαν στο Βελιγράδι, στον ναό όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου, ο οποίος μάλιστα απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού!

Το λαϊκό προσκύνημα πραγματοποιείται στον νεόδμητο ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι και οι πιστοί συρρέουν στον ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής και να αποδώσουν το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα αρχιερέα.

Και μπορεί οι αρχές να απηύθυναν έκκληση σε όσους προσέρχονται να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, όπως όμως φαίνεται οι προτροπές αυτές έπεσαν στο κενό. Οι πιστοί ασπάζονται το σκήνωμα πάνω από τζάμι, το οποίο όμως είναι ανοιχτό από το πάνω μέρος και πολλοί βάζουν το χέρι τους από μέσα για να ακουμπήσουν τον αρχιερέα. Πολλοί δεν φορούν καν μάσκα!

Τον νίκησε ο κορωνοϊός

Θλίψη προκάλεσε η απώλεια του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου από την περασμένη Τετάρτη.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Karaburma, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε την Πέμπτη επιδείνωση, και σήμερα Παρασκευή έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών.

Πώς κόλλησε κορωνοϊό – Η κηδεία με τον απίστευτο συνωστισμό

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από δύο Κυριακές ο Πατριάρχης Σερβίας είχε χοροστατήσει στην νεκρώσιμο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας Αμφιλόχιου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Στη συγκεκριμένη κηδεία, όπως μετέδωσαν πολλά διεθνή ΜΜΕ στις αρχές του μήνα, επικράτησε απίστευτος συνωστισμός, με πολλούς από τους εκατοντάδες πιστούς που παρευρέθησαν να επιλέγουν να μη φορέσουν μάσκα, και κάποιους μάλιστα να προσκυνούν τη σορό του Μητροπολίτη μέσα από το ανοιχτό φέρετρο.

Μάλιστα, το βρετανικό BBC έγραφε στις 5 Νοεμβρίου για την κηδεία: «Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κόλλησε κορωνοϊό λίγες μέρες αφότου παρευρέθηκε στη μεγάλη δημόσια κηδεία ενός μητροπολίτη που πέθανε από Covid-19. Ο 90χρονος Πατριάρχης Ειρηναίος εισήχθη στο νοσοκομείο την Τετάρτη, αφού χοροστάτησε στην κηδεία του 82χρονου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλοχιου».

Σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην κηδεία, ο η ηλεκτρονική ιστοσελίδα αναφέρει: «Κόσμος συγκεντρώθηκε στην κηδεία χωρίς μάσκες και πολλοί προσκύνησαν τη σορό του μητροπολίτη καθώς κειτόταν μέσα στο ανοιχτό φέρετρο. Κι όλα αυτά παρά τη μεγάλη έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο στη Σερβία όσο και στο Μαυροβούνιο και τις προειδοποιήσεις των Αρχών ότι η τελετή μπορεί να έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου απέφευγε να φορέσει μάσκα και είχε αποκαλέσει τα προσκυματικά ταξίδια «το εμβόλιο του Θεού».

The post Απίστευτες εικόνες: Σε λαϊκό προσκύνημα σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου που πέθανε από κορωνοϊό! appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;