Αποκάλυψη ισπανικών ΜΜΕ: “Τον Οκτώβριο ξεκινά η φάση των ομίλων του Champions League”

Αποκάλυψη ισπανικών ΜΜΕ: “Τον Οκτώβριο ξεκινά η φάση των ομίλων του Champions League”

Ολοκληρωμένο φαίνεται πως είναι το πλάνο της UEFA για τη συνέχεια της σεζόν, αλλά και την έναρξη της επόμενης, όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η  La Liga έλαβε επιστολή από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που θέτει ως εναρκτήρια ημερομηνία τις 20 Οκτωβρίου όσον αφορά το Champions League 2020/21.

Η νέα τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στις 23 Απριλίου, αλλά κι αυτό που θα προηγηθεί κατά μία μέρα (22/04) ανάμεσα σε μία ομάδα εργασίας των γενικών γραμματέων των 55 ομοσπονδιών/μελών, δεν θα επικεντρωθεί αυτή τη φορά μόνο στην αναζήτηση λύσεων για την ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων, που έχουν “παραλύσει” λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στο πως θα “τρέξει” το πλάνο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League καιEuropa League) τόσο της εφετινής περιόδου, όσο και της επόμενης σεζόν (2020/21).

Η UEFA επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για την εφετινή χρονιά, με τελευταίο αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Μ. Πέμπτης (16/04), που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του τελικού του Europa League στο Γκντανσκ στις 26 Αυγούστου και τρεις μέρες μετά τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια ώρα, στα κεντρικά της Νιόν επεξεργάζονται και την… επόμενη μέρα ή με άλλα λόγια, το καλεντάρι της επόμενης περιόδου. Μάλιστα, εν μέσω της νέας διαμάχης που προέκυψε στην Ισπανία ανάμεσα στο προεδρείο της LaLiga και την ομοσπονδίας της Ισπανίας, για το ποιος θα είναι «υπεύθυνος» να ορίσει τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης της νέας χρονιάς εφόσον δεν ολοκληρωθεί η σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα, υπήρξε και μία σημαντική αποκάλυψη: Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, οι δικηγόροι της La Liga παρέλαβαν μία επιστολή από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως “η έναρξη της φάσης των ομίλων του Champions League και του Europa League, έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020”.

Κάτι που δείχνει την ξεκάθαρη διάθεση της UEFA να πάει πιο πίσω χρονικά τις επόμενες διοργανώσεις, για να δημιουργηθεί «χώρος» και να υπάρξει το χρονικό περιθώριο σε όλες τις χώρες για να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους και να είναι σε θέση να δηλώσουν κανονικά τις ομάδες τους στα επόμενα Κύπελλα Ευρώπης, εν όψει των προκριματικών στις δύο διοργανώσεις που θα γίνουν με διαδικασίες… fast track.

Όλα αυτά θα εξεταστούν εξονυχιστικά στις τηλεδιασκέψεις της επόμενης εβδομάδας, με την UEFA να επιθυμεί πολύ πιο ξεκάθαρες και σταθερές ημερομηνίες στο καλεντάρι, προκειμένου να βάλει σε μία σειρά το πρόγραμμα και τις διοργανώσεις της, παράλληλα με τα εγχώρια πρωταθλήματα. Εφόσον βεβαίως, επιτρέψει όλο αυτό η κατάσταση κάθε χώρας ξεχωριστά και η καθημερινή μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: Αθλητικά