Αποκάλυψη της μεγάλης απάτης με τις αυξήσεις στις συντάξεις

Συνταξιούχος στο Δημόσιο προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και δικαιώθηκε για τις περικοπές της σύνταξής της. Το Δικαστήριο όρισε ότι πρέπει να πάρει την παλιά της σύνταξη, χωρίς περικοπές. Ο ΕΦΚΑ εξέδωσε τροποποιητική απόφαση συνταξιοδότησης με τη νέα σύνταξη (χωρίς της περικοπές) ωστόσο η ασφαλισμένη εξακολουθεί να παίρνει την παλιά πετσοκομμένη σύνταξή της!

Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση πρωτοφανούς κοροϊδίας και εξαπάτησης συνταξιούχου που αποδεικνύει τη διάλυση του ΕΦΚΑ, αλλά και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης στους απόμαχους της δουλειάς.

Οπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα – τα οποία έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» – η πολιτική συνταξιούχος Η.Π. προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο διεκδικώντας την επιστροφή στο προγενέστερο – προ των περικοπών του 2012 – καθεστώς της σύνταξής της. Με την υπ’ αριθμόν 427/2017 απόφασή του το δεύτερο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαίωσε τη συνταξιούχο, η οποία ελάμβανε (μετά τις περικοπές) μεικτή σύνταξη ύψους 1.597 ευρώ. Τον Απρίλιο του 2019 ο ΕΦΚΑ συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση και με τροποποιητική πράξη συνταξιοδότησης ορίζει τη μηναία σύνταξη της Η.Π. στα 2.160 ευρώ από 1.8.2012. Ωστόσο το ποσό που κατατέθηκε στον λογαριασμό της ήταν μόνο 1.292,10 ευρώ, δηλαδή μόνο 81 ευρώ επιπλέον. Κι επειδή δεν εκδίδονται (παρανόμως) μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων (από 1.1.2019) η συνταξιούχους κινείται στο… σκοτάδι και φυσικά πρόκειται να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα.

Ως γνωστόν, από την αρχή του 2019, δηλαδή εδώ και ένα πεντάμηνο, κλείδωσε το σύστημα έκδοσης ενημερωτικών σημειωμάτων των συντάξεων και αυτά δεν αναρτώνται. Οι λόγοι της «απόκρυψης» είναι οι παρακάτω:

1. Για να μη δει το 95% των συνταξιούχων την αρνητική προσωπική διαφορά.

2. Να μη διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια οι συνταξιούχοι το ύψος της μείωσης που θα είχαν αν τελικά εφαρμοζόταν ο ν. 4472/2017 (νόμος Αχτσιόγλου), ως συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου.

Στο μεταξύ, την Τρίτη 25 Ιουνίου θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2019 σε όλους τους δικαιούχους και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής ανά ταμείο:

– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 25 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

– Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 25 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

– Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 2 Ιουλίου 2019 ημέρα Τρίτη.

– Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.

– Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.

– Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.

– Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς από την παραμονή το βράδυ της ημερομηνίας καταβολής.

 

 

Πηγή: Οικονομία – ΤΑ ΝΕΑ