Απολογισμός δράσεων καλοκαιριού στη Βιβλιοθήκη Ραψάνης

Ένα δημιουργικό καλοκαίρι στη Ραψάνη , ένα καλοκαίρι διαφορετικό από αυτά που είχαμε συνηθίσει . Με το σωστό όμως προγραμματισμό , την οργάνωση , και φέτος οργανώθηκαν πολιτιστικές δράσεις στο Ραψάνη από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας –Ξενώνα Ραψάνης του Α.Π.Θ. . Η αρχή έγινε δειλά ,δειλά με τις βιβλιοπαρουσιάσεις της Αλίκης που βρήκε το όνομα της , από τη συγγραφέα Ιωάννα Γιαννακόπουλου και τη Βαλίτσας της Νίνας από τη συγγραφέα Λίνα Μουσιώνη.

Το αγαπημένο μας δεκαήμερο με λαογραφικές δράσεις « Μήγαρις είναι ‘Ανοιξις , μήγαρις καλοκαίρι ; » πήρε την σκυτάλη για τρίτη χρονιά . Οι δράσεις απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες και φέτος είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε εκλεκτούς προσκεκλημένους όπως την Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας , αρχαιολόγο –λαογράφο κυρία Φανή Καλοκαιρινού , τον χοροδιδάσκαλο κο Καραβασίλη Σωτήρη , την κυρία Μένη Χατζηπαναγιώτου ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου παραδοσιακού σαπουνιού Ροζμαρίνο , την κυρία Ιώαννα Σεραφειμίδου των Πυγολαμπίδων , την κυρία Ευαγγελία Βλαχοστέργιου εκπαιδευτικό –γραμματέα του Μ.Σ.Ραψάνης και τον κο Θάνο Ξενίδη μουσικό –εκπαιδευτικό .

Μάθαμε για τα περίφημα σταμπωτά του Τυρνάβου , περπατήσαμε στις βρύσες του χωριού , φτιάξαμε αργαλειούς στον Αι-Γιάννη και σαπούνια με ελαιόλαδο στην πλατεία , τραγουδήσαμε στον Άγιο Αθανάσιο , ενημερωθήκαμε και συζητήσαμε σαν μικρά παιδιά στην Παναγία , ταξιδέψαμε στο παρελθόν στο δροσερό Ανήλιο , μάθαμε συνταγές στον Άγιο Κοσμά , μαγευτήκαμε από την ομάδα του χοροδιδασκάλου Καραβασίλη στο αλώνι και ανακαλύψαμε τα σημάδια του τόπου πηγαίνοντας από την πλατεία στην Αγία Παρασκευή.

Ο κόσμος που μας τίμησε πολύς , ραψανιώτες και μη αλλά όλοι κρατούσαν τα μετρά και τις αποστάσεις και τους ευχαριστούμε πολύ .. Αλλά και τον Αύγουστο συνεχίσαμε με θεατρικό παιχνίδι στα μονοπάτια των θεών του Ολύμπου με την ηθοποιό Ελένη Γιαννούση , το εργαστήριο με το ψυχόδραμα στο Αλώνι της Ιωάννας Πετρίτση και της Σοφία Παπαδοπούλου για τους εφήβους μας , παίξαμε με τα παιχνίδια του κόσμου στην πλατεία ,και απολαύσαμε καλοκαιρινή ζωγραφιά με την Κατερίνα Στόικου , φτιάξαμε κεραμικά με την Ανθή Σουλτάνη και σαν τα αποδημητικά πουλιά από τόπο σε τόπο πήγαμε με τον εικαστικό Δημήτρη Αμελαδιώτη.

Σχεδιασμός και οργάνωση των δράσεων Χάιδω Πανταζή & Έρση Ρουμελιώτη .

Με αισιοδοξία αναμένουμε το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα δημιουργικά πάντα!

The post Απολογισμός δράσεων καλοκαιριού στη Βιβλιοθήκη Ραψάνης appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;