Αρση μέτρων και κομμωτήρια: Πώς θα λειτουργήσουν -Κενές θέσεις, μάσκες, αντισηπτικά και σκέψεις να ανοίγουν και το βράδυ

Από τα χείλη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά κρέμονται οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα κομμωτήρια της χώρας ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων, καθώς πλέον η πίεση από τις πελάτισσες είναι ασφυκτική!

Η παρατεταμένη καραντίνα έβαλε τη φροντίδα των μαλλιών στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας, με τις λίστες αναμονής να μακραίνουν στις κλειστές επιχειρήσεις . «Θέλουμε να έρθουν οι πελάτισσες να τους φτιάξουμε πρώτα τη διάθεση και μετά τα μαλλιά, γιατί καταλαβαίνουμε ότι το έχουν απόλυτη ανάγκη», λέει ο Γιώργος Σφακιανάκης, ιδιοκτήτης κομμωτηρίων στη Γλυφάδα, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.

Για τα μέτρα ασφαλείας, όπως επισημαίνει, περιμένει τις συντεταγμένες από την πολιτεία. «Υπάρχουν οι πληροφορίες ότι θα ανοίξουμε στις 4 Μαΐου, αλλά ακόμα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Περιμένουμε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το αν θα δεχόμαστε πελάτες με βάση τα τετραγωνικά των καταστημάτων ή την απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε με βάρδιες 7 το πρωί με 11 το βράδυ ώστε να εξομαλυνθεί ο όγκος των ραντεβού», λέει ο κ. Σφακιανάκης

Απολύμανση, κενές θέσεις και το θέμα με τις μάσκες

Με μια κενή καρέκλα ανάμεσα σε δύο πελάτες σχεδιάζει να εργαστεί ο Γρηγόρης Σαββάνης, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στου Ζωγράφου. «Έχουμε κάνει απολύμανση στο κομμωτήριο, ενώ πριν κλείσουμε φορούσαμε ήδη μάσκες και γάντια λόγω του κορωνοϊού. Το σωματείο “Ερμής” στέλνει κάποια e-mail με γενικές οδηγίες, αλλά δεν έχουμε ενημέρωση από κάποιον επίσημο φορέα. Εμείς σχεδιάζουμε να αφήνουμε μια καρέκλα κενή ώστε να υπάρχει απόσταση 3 μέτρων μεταξύ των πελατών», σημειώνει ο κ. Σαββάνης.

O Γρηγόρης Σαββάνης, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στου Ζωγράφου
O Γρηγόρης Σαββάνης, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στου Ζωγράφου

Το πρακτικό πρόβλημα στη χρήση μασκών από τους πελάτες επισημαίνει ο Ανδρέας Γεωργίου, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στον Άγιο Δημήτριο. «Αν μια πελάτισσα φοράει μάσκα, δεν μπορώ να την κουρέψω ή να της βάψω τα μαλλιά. Εμείς εννοείται ότι θα φοράμε μάσκα, θα απολυμαίνουμε ό,τι χρησιμοποιούμε σε κάθε ραντεβού και θα έχουμε αντισηπτικά σε πάγκο.

Περιμένουμε ωστόσο και οδηγίες για τα άτομα που θα δεχόμαστε ώστε να είμαστε ασφαλείς και εμείς και οι πελάτες», λέει ο κ. Γεωργίου. Το σωματείο κουρέων-κομμωτών Αττικής «Ο Ερμής» είχε στείλει από τον Μάρτιο στα μέλη του e-mail με το οποίο συνιστούσε ελεγχόμενα ραντεβού και χρήση αντισηπτικών.

Ο Αντρέας Γεωργίου, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στον Άγιο Δημήτριο
Ο Ανδρέας Γεωργίου, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στον Άγιο Δημήτριο

Προστατεύουμε τις πελάτισσες, πρόβλημα οι κομμώτριες με τα βαλιτσάκια

Όπως επισημαίνουν οι κομμωτές, δεν υπάρχει ενιαίο σωματείο για να δώσει κατευθυντήριες γραμμές. «Μέχρι τώρα είναι όλα στον αέρα. Δεν ξέρουμε σίγουρα πότε θα ανοίξουμε, ούτε ποιο θα είναι το νέο πλαίσιο λειτουργίας.

Ο Νέστωρας Βαρσάμης, κομμωτής στη Θεσσαλονίκη
Ο Νέστορας Βαρσάμης, κομμωτής στη Θεσσαλονίκη

Υπάρχουν κάποια σωματεία που διαφωνούν μεταξύ τους και δεν υπάρχει κοινή γραμμή, γι’ αυτό περιμένουμε τι θα πει το υπουργείο», λέει ο Νέστορας Βαρσάμης, κομμωτής στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι «όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη δουλειά μας θα προστατεύσουμε τους πελάτες μας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το πρόβλημα είναι οι κομμώτριες με τα βαλιτσάκια που πηγαίνουν ανεξέλεγκτα στα σπίτια. Εκεί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τηρούνται οι κανόνες».

Το σωματείο ΕΡΜΗΣ στέλνει κάποια e- mail με γενικές οδηγίες

The post Αρση μέτρων και κομμωτήρια: Πώς θα λειτουργήσουν -Κενές θέσεις, μάσκες, αντισηπτικά και σκέψεις να ανοίγουν και το βράδυ appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Newsone.gr