Ασημένιο μετάλλιο ο Φραντζεσκάκης ατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «U20»

Αγώνας «χωρίς ανάσα» έγινε στον τελικό της σφυροβολίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20.

Ο Ουκρανός, Μιχάιλο Κόχαν και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μετά από μία συγκλονιστική μάχη και με εξαιρετικές επιδόσεις που σημείωσαν ανέβηκαν στο πρώτο και δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Έλληνα αθλητή να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.

Ο νεαρός έστειλε τη σφύρα στα 84.22 μ στην 4η βολή του, επίδοση που συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ και ταυτόχρονα του χάρισε την 2η θέση στη διοργάνωση.

Μπήκε μουδιασμένα στον αγώνα ο Φραντζεσκάκης, αφού έκανε δύο άκυρες προσπάθειες και στην τρίτη πέτυχε βολή στα 75,85 μ., που τον έβαλε στην οχτάδα και παράλληλα παρέτεινε την παρουσία του στον αγώνα.

Σε εκείνο το σημείο ο αθλητής όχι μόνο απέβαλε το άγχος του, αλλά φρόντισε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο όλο το ταλέντο και την ικανότητα του.

Η τέταρτη βολή του 19χρονου μετρήθηκε στα 84,22 μ., επίδοση καλύτερη από το δικό του 81,62 μ., που ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και το 82,97 μ., που ήταν το ρεκόρ Ευρώπης στην κατηγορία Κ20, μέχρι την έναρξη των αγώνων.

Την επίδοση αυτήν βελτίωσε δύο φορές στη διάρκεια του σημερινού τελικού ο εξαιρετικός Κόχαν ο οποίος επικράτησε με 84,73 μ., ενώ νωρίτερα είχε πετύχει 83,47 μέτρα.

Ο Ουκρανός, ο οποίος πέρυσι έκανε παγκόσμιο ρεκόρ Κ18, βελτίωσε τρεις φορές στη διάρκεια του αγώνα και το ρεκόρ διοργάνωσης. Ο Φραντζεσκάκης είναι ο δεύτερος αυτή τη στιγμή αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη, πίσω από τον Κόχαν.

Ο αθλητής μας στις δύο τελευταίες του βολές ήταν άκυρος. Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 25ο στην ιστορία του θεσμού. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο μας στη σφυροβολία, αφού το 1989 ο Σάββας Σαριτζόγλου ήταν επίσης δεύτερος.

 

The post Ασημένιο μετάλλιο ο Φραντζεσκάκης ατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «U20» appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Αθλητικά – patrastimes.gr