Ασπρόπυργος: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών – «Ξεκίνησε από κεραυνό» λένε οι ιδιοκτήτες

Μετά από σκληρή και ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των εθελοντών στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο πλαστικών που τυλίχθηκε στις φλόγες, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, η εικόνα από το σημείο σήμερα το πρωί είναι πολύ καλύτερη, με την πυρκαγιά να έχει τεθεί υπό σχεδόν πλήρη έλεγχο και η ατμόσφαιρα -που ήταν αποπνικτική- να είναι πλέον καθαρή, όπως μεταδίδει το OPEN και ο Φάνης Καραμπατσάκης.

«Ξεκίνησε από κεραυνό»
Μάλιστα, η φωτιά που προκάλεσε συναγερμό και μεγάλη κινητοποίηση, πιθανώς, ξεκίνησε από κεραυνό.

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, δηλώνει:

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση, οι καπνοί ήταν πάρα πολύ έντονοι (…). Σήμερα το πρωί α πράγματα είναι πάρα πολύ καλύτερη και η ατμόσφαιρα έχει σχεδόν καθαριστεί πλήρως».

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία, καθώς στις 5:00 μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνος.

«Κάηκε ένα μεγάλο μέρος αλλά σώθηκε η παραγωγή του συγκεκριμένου εργοστασίου» σημείωσε στο τέλος ο αντιπεριφερειάρχης.

Το μήνυμα του 112
Το 112 το βράδυ της Δευτέρας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, με το οποίο η Πολιτική Προστασία τους ζητούσε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν στους κλειστούς χώρους λόγω των πυκνών καπνών.

Αστυνομικοί είχαν επίσης αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης