Αυλαία στις επιδείξεις για τον «πιλότο των παρελάσεων»

Στον ουρανό της Τανάγρας, πάνω από την 114 Πτέρυγα Μάχης έβαλε τέλος στην «καριέρα» του ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης.

Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στις παρελάσεις των εθνικών επετείων, όπου μέσα από το μαχητικό αεροσκάφος μετέφερε το δικό του μήνυμα προς τους Έλληνες.

Με τη συμμετοχή του στο Athens Flying Week «έκλεισε» έναν αρκετά μεγάλο κύκλο επιδείξεων.

Όταν μάλιστα αποχαιρέτησε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί με την ελληνική σημαία, προκάλεσε την ιδιαίτερη συγκίνηση του κόσμου που βρέθηκε στην Τανάγρα.

Πάνω από 1.700 ώρες πτήσης

O Γεώργιος Παπαδάκης είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1999. Το 2005, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/ΣΜΕΤ και το 2006 στην 335Μ σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2008 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Ποια είναι η F-16 Demo Team

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (ή F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Δείτε τη συνέντευξή του μετά την τελευταία επίδειξή του: 


Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ