Χάρης Μαμουλάκης: “Η Βιάννος δεν ξεχνά. Κανείς μας δεν ξεχνάει”

76 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το ολοκαύτωμα της Βιάννου. 76 ολόκληρα χρόνια από τις απίστευτες θηριωδίες των Γερμανών κατακτητών που σκόρπισαν την καταστροφή βυθίζοντας στο πένθος μια ακόμα περιοχή της Κρήτης και κατέταξαν στο πάνθεον των Ηρώων τους Βιαννίτες αγωνιστές.

 

Με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς του τόπου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Με ταπεινότητα και τον σεβασμό που αρμόζει στους ήρωές μας, τιμούμε την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου. 76 χρόνια μετά, κρατάμε ζωντανό το μήνυμα της θυσίας των προγόνων μας. Και δεσμευόμαστε ότι τα τραγικά γεγονότα εκείνης της ζοφερής περιόδου, δεν θα φύγουν ποτέ από τη μνήμη μας. Είναι η ιστορία του τόπου μας. Είναι η ιστορία του λαού μας. Είναι τα αποτελέσματα του ναζισμού: η απόλυτη καταστροφή, η ανείπωτη τραγωδία, η φρικαλεότητα στον μέγιστο βαθμό.

Σήμερα, επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε τις διεθνείς συγκυρίες όπως για παράδειγμα την σχετική απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, καθώς και τις ενέργειες που έχουν προηγηθεί από το Ελληνικό κράτος και να εντείνουμε τις προσπάθειες για δικαιοσύνη και αποζημίωση. Το οφείλουμε στις μνήμες όλων αυτών που χάθηκαν, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι!».

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης