Χρήστος Τσιάτας σε Κούγια: «Εγώ δεν σε φοβάμαι! Με εκβιάζεις, με απειλείς, προσπαθείς να με διασύρεις, άσκοπα!»

Σε δήλωση – απάντηση του δημοσιογράφου Χρήστου Τσιάτα, που απευθύνεται στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια, (κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο γνωστός ποινικολόγος για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του δημοσιογράφου) σημειώνονται τα ακόλουθα:

«Για πολλοστή φορά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ  Κουγιας, γνωστός και μη εξαιρετέος για τη δράση του από όπου πέρασε, για τα έργα και ημέρες του ως «πολίτη» και ως ποδοσφαιρικού παράγοντα, για τη χυδαιότητα την οποία επιστρατεύει σε κάθε ανακοίνωσή του, τις ύβρεις, τις ευθείες απειλές εναντίον πάντων των μη αρεστών, εμφανιζόμενος άλλοτε ως «άνθρωπος του νόμου» που χρησιμοποιεί σε ανακοινώσεις του ακόμη και τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές και άλλοτε με καρφωμένο στον αξιοπρεπή του κρόταφο το τακούνι της συζύγου του ή ως ένας  «άνθρωπος της νύχτας» που χτυπάει από πίσω – πάντα από πίσω!- στα νυχτομάγαζα θαμώνες, πάλι ξέρασε τη λάσπη του «βούρκου» του, συκοφαντώντας, λασπολογώντας, επαναλαμβάνοντας μονότονα τα απίστευτα παραμύθια του, μήπως και καταφέρει κανείς να τον πιστέψει.

Τώρα ανακοινώνει ότι καταζητούμαι με αυτόφωρο , γιατί δημοσίευσα την φωτογραφία ενός  πανό φιλάθλων, εναντίον του…

Είμαι αθλητικός δημοσιογράφος από το 1993, εκδότης αθλητικής εφημερίδας και μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου καθώς και Επίτιμο μέλος του ΠΣΑΤ, πτυχιούχος  Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Ποδοσφαίρου, με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Τα μάτια μου , στα σχεδόν τριάντα αυτά χρόνια στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, είδαν πολλούς και πολλά: Ιδιορρυθμίες, διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, προσωπικότητες, χαρακτήρες . Κατά την άποψή μου, η αρνητική περίπτωση «Κούγια», δεν έχει ξαναϋπάρξει στην πόλη μας και στην ομάδα μας. Δεν ξέρω αν έχει ξαναϋπάρξει στη χώρα…

Η απίστευτη ευκολία στο ψέμα, η απίστευτη χυδαιότητα για κάθε έναν που διαφωνεί μαζί του, ο προσωπικός διασυρμός των ανθρώπων, η επίκληση προσωπικών δεδομένων, η τρομοκρατία και η απειλή, το γλείψιμο σ’αυτούς που πιστεύει ότι θα τον ωφελήσουν, ο εκβιασμός, η χρησιμοποίηση των παιδιών…

Δεν έχει όριο κανένα.  Όταν πρωτοήρθε στην πόλη μας, παραμονές γιορτών ,κλάφτηκε ότι δεν έχει οικογένεια και τον κάλεσα στο σπίτι μου. Συνέφαγε στο ιερό τραπέζι της οικογένειάς μας. Στη συνέχεια, ζήτησε να γίνω υπάλληλός του, με διάφορους τρόπους. Όταν δεν τα κατάφερε, χρησιμοποίησε λυτούς και δεμένους για να πάρει το παιδί μου στην ομάδα του –έμμεσα δηλαδή, πάλι να με εξαρτήσει. Τον κατάλαβα νωρίς.

Όταν απέτυχε παταγωδώς, «λύσσαξε». Έφθασε μέχρι να χρησιμοποιήσει το παιδί μου, αλλά και να με χτυπήσει στον αυχένα πισώπλατα, με τη βοήθεια σωματοφύλακα ο οποίος με ακινητοποίησε!

Σκούζει και φωνάζει, χτυπιέται και λυσσομανάει, αφρίζει και κοντανασαίνει και πάλι τίποτε δεν καταφέρνει.

Όταν πια έχει βρίσει εμένα, το παιδί μου, τους συναδέλφους μου, το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τους αθλητές, τους προπονητές, το σύμπαν όλο και μετά ηρεμεί για λίγη ώρα και του περνάει η «κρίση ύβρεων» , τότε,  κάνει τον καλό, δήθεν για την πόλη που την αγαπάει, που θα έρθει μόνιμα, που θα μείνει μαζί μας…

Και προσπαθεί απεγνωσμένα να «ψηλώσει», να σκουπιστεί, να γίνει πάλι δήθεν αξιοπρεπής και ευπρεπής.

Είναι όμως λασπωμένος, με τους πηχτούς αφρούς των ύβρεων γύρω από το στόμα, με τα ρουθούνια να ανοιγοκλείνουν από το μίσος. Μίσος , μίσος  παντού ! Πόσο να σκουπιστεί ;;;;;»

H Εκβιαστική του ανακοίνωση ΕΔΩ:

Κατόπιν μηνύσεως την οποία υπέβαλε για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημίσεως δια του τύπου ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξιος Κούγιας, αναζητείται με την αυτόφωρη διαδικασία, ο 53χρονος δόκιμος δημοσιογράφος του ΠΣΑΤ, Χρήστος Τσιάτας, διότι ανήρτησε στο site ιδιοκτησίας του το αισχρό πανό το οποίο ανήρτησαν έμποροι ναρκωτικών με κουκούλες στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, υπό την ανοχή της δημοτικής αρχής.

Εις βάρος του Χρήστου Τσιάτα εκκρεμούν μηνύσεις, αγωγές και κλήσεις στο ΕΣΡ για παραβάσεις, τόσο του ποινικού νόμου, όσο και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Όπως είναι γνωστό στην κοινωνία της Λάρισας, ο Χρήστος Τσιάτας, αφού προσέγγισε τον κ. Κούγια προσκαλώντας τον κατ’ επανάληψη στο σπίτι του, μόλις ο κ. Κούγιας αρνήθηκε να κάνει τον γιό του επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην ΑΕΛ, ξεκίνησε έναν συκοφαντικό πόλεμο εναντίον του, που το γνωρίζει όλη η Λάρισα».

The post Χρήστος Τσιάτας σε Κούγια: «Εγώ δεν σε φοβάμαι! Με εκβιάζεις, με απειλείς, προσπαθείς να με διασύρεις, άσκοπα!» appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Αθλητικά – Τι Νέα Λάρισα;