Χυδαία επίθεση Κασιδιάρη και απάντηση από τον Μπακογιάννη

Νέα θυσία στο βωμό της βίας και της χυδαιότητας έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου της Αθήνας υπό τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, για να λάβει από τον τελευταίο «πληρωμένη απάντηση».

Την έκρηξη Κασιδιάρη που κατέφυγε για άλλη μια φορά στη βία, ευτυχώς περιορίστηκε στη λεκτική, προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εκδώσει ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, που αφορά στην εισαγγελική πρόταση στη σχετική δίκη, καθώς και στην συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού στις 21 Μαρτίου.

«Σαβούρες, ελεεινοί και τρισάθλιοι»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» Ηλίας Κασιδιάρης στράφηκε κατά των παρατάξεων που στηρίζουν το ψήφισμα λέγοντάς τους: «Βγάλετε τον σκασμό ξεφτιλισμένοι. Σαβούρες, ελεεινοί και τρισάθλιοι».

Στη συνέχεια απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη για όσους υπογράψουν το ψήφισμα.

«Τιμή, να στρέφεται εναντίον μας η Χρυσή Αυγή»

Στο χυδαίο ξέσπασμα Κασιδιάρη, αντέδρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δίνοντας αποστομωτική απάντηση.

«Τιμή μου και νομίζω τιμή όλων μας, να στραφεί εναντίον μας νομικά η Χρυσή Αυγή για ένα τέτοιο ψήφισμα».

Το θέμα έληξε εκεί καθώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τεντόμας αφαίρεσε τον λόγο από τον Ηλία Κασιδιάρη κλείνοντας μάλιστα και το μικρόφωνο.

Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Το Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής εν όψει της επικείμενης απόφασης της σχετικής δίκης.

Στο ψήφισμα με τίτλο «στην φυλακή οι νεοναζί» τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση της δίκης θα αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα προασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή».

Χαρακτηρίζει «πρόκληση» προς την κοινωνία την εισαγγελική πρόταση περί απαλλαγής της κατηγορίας περί εγκληματικής οργάνωσης ζητά την καταδίκη του κόμματος και των στελεχών του ως εγκληματική οργάνωση.

«Αν υιοθετηθεί» επισημαίνεται στο ψήφισμα, «θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδων, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ».

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τονίζεται στο ψήφισμα, απαιτεί από το δικαστήριο «να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί . Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αλλά όλης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών, δημοκρατικών πολιτών, συνδικαλιστών κ.ά.».

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ακόμη ότι ο δήμος θα μετάσχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή Αθήνας έχει καταθέσει κατά της Χρυσής Αυγής στην επίμαχη δίκη της.

Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ