Δ. Μανιάτης στο One Channel για διοικητές νοσοκομείων: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της αριστείας

«Πονοκέφαλο» συνεχίζουν προκαλούν στην κυβέρνηση οι διοικητές των νοσοκομείων που η ίδια επέλεξε. Μετά την παραίτηση του 80χρονου διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας και το σάλο που προκλήθηκε για τον τρόπο που επιλέχθηκε στο πόστο, υπάρχει και νέο «κρούσμα».

Ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Θήβας και Λειβαδιάς, Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος, παραιτήθηκε του αξιώματός, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του One Channel, o δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Τα Νέα», Δημήτρης Μανιάτης, σχολιάζει το γεγονός.

«Το πτυχίο και η πορεία του κ. Τυρηνόπουλου είναι σεβαστά. Το ζήτημα είναι πολιτικό» εξηγεί ο δημοσιογράφος. Αναφερόμενος στις διαδικασίες επιλογής προσώπων, τονίζει πως κάτι λάθος γίνεται μια και «πρώτα ελέγχεις τα πτυχία και τις δεξιότητες και στη συνέχεια προτείνεις τα πρόσωπα, ώστε εφόσον εγκριθούν να στελεχώσουν τον δημόσιο οργανισμό. Παραδόξως, η κυβέρνηση το πάει ανάποδα».

Στην πολιτική «σκοντάφτεις στο πεδίο που σκάβεις» σημειώνει ο Δημήτρης Μανιάτης, αφήνοντας αιχμές για το ζήτημα της αριστείας στο οποίο η ΝΔ επένδυσε πολύ προεκλογικά και προσθέτει πώς «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της αριστείας».

Επιπλέον, κάνει λόγο πως «και αυτή η κυβέρνηση δεν έφυγε από την λογική των στενών δικών της προσώπων. Υπάρχει μια στρατηγική βιασύνης». «Το ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι όπως παλιά. Υπάρχει εθνική σχολή δημόσιας Υγείας και σχετικά μεταπτυχιακά. Υπάρχει μια φουρνιά στελεχών και μάλιστα καλών που μπορούν να αξιοποιηθούν» συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

Πηγή: onetv.gr

Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ