Δ. Μιχαηλίδου στο One Channel: Να δώσουμε στις γυναίκες κίνητρα για ηγετικές θέσεις εργασίας

Στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε καλεσμένη η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε για την ακαδημαϊκή της πορεία, την εμπειρία της στο Cambridge ως φοιτήτρια αλλά και ως καθηγήτρια και την ένταξή της στο κυβερνητικό κλιμάκιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κα. Μιχαηλίδου θεωρεί πως της έχει δοθεί μια τεράστια ευκαιρία ούσα στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ένα αφεντικό που θαυμάζει, έναν πρωθυπουργό με τεράστια αίσθηση ευθύνης, έναν πρωταθλητή στη χάραξη πολιτικής».

Για το νεαρό της ηλικίας της σε συνδυασμό με τη θέση την οποία κατέχει στην ελληνική Βουλή η υφυπουργός σχολίασε που δεν έχει αντιμετωπιστεί άνισα από τους συνεργάτες της, είναι άλλωστε συνηθισμένη να περιβάλλεται από μεγαλύτερους στους χώρους εργασίας που κινείται.

Μίλησε ακόμα για τη θέση της ως καθηγήτρια στο Judge Business School του Cambridge, όπου διδάσκει στελέχη επιχειρήσεων. Ακόμα, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ανέλαβε το ρόλο της υφυπουργού και τη γνωριμία της με τον Κ. Μητσοτάκη.

«Υπήρχε κλίμα εμπιστοσύνης και εκτίμησης», σχολίασε σχετικά. Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι υπάρχουν λίγες γυναίκες στη Βουλή, η κα. Μιχαηλίδου επεσήμανε πως είναι κάτι που θέλει και προσπαθεί να ανατρέψει. «Στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε να δοθούν τα κίνητρα στις γυναίκες ώστε να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μόνο για να δουλεύουμε σε θέσεις μέσης ευθύνης, αλλά και να ηγούμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μίλησε ακόμα για την πολιτική της ιδεολογία, υποστηρίζοντας πως έχει κεντροαριστερές καταβολές, «αλλά με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που η αυτοαποκαλούμενη Αριστερά θέλει να θέτει ως παντιέρα» και κατηγόρησε την Αριστερά για το γεγονός ότι μιλάει για αποπομπές, διαγραφές και δηλώσεις μετάνοιας.

Εξήγησε τα μέτρα των προνοιακών επιδομάτων στις νέες οικογένειες, διευκρινίζοντας ότι εξετάζονται τα κριτήρια και για πολίτες τρίτων χωρών, ενώ για τα προνοιακά ιδρύματα τόνισε πως «κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πολιτική της αποϊδρυματοποίησης και η μετάβαση στη λογική των μικρότερων δομών. Τέλος, μίλησε για το μεγαλύτερο φόβο της, αλλά και την αγαπημένη της σειρά.

Πηγή: onetv.gr

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ