Deep Purple: Έσκασε η πρώτη αναβολή – «βόμβα» για τις μεγάλες καλοκαιρινές συναυλίες του 2021

Όταν το περσινό καλοκαίρι ακυρώνονταν η μία συναυλία μετά την άλλη, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θεωρούσαμε βέβαιο πως την επόμενη χρονιά η κανονικότητα θα είχε επέλθει, μεταξύ άλλων, και στα μουσικά δρώμενα. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα έρχεται να μάς διαψεύσει καθώς «έσκασε» η πρώτη μεγάλη αναβολή για το καλοκαίρι του 2021, που αφορά στην ζωντανή εμφάνιση των θρυλικών Deep Purple ενώ, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως θα έχουμε κι άλλες αναβολές.

Οι Deep Purple είχε αρχικά προγραμματιστεί να παίξουν στο Terra Vibe της Μαλακάσας και θα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Rockwave Festival που θα γιόρταζε πανηγυρικά την επέτειο των 25 χρόνων του. Η περσινή διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε τελικά και η συναυλία του συγκροτήματος αναβλήθηκε για τις 5 Ιουνίου του 2021. Τα χιλιάδες προπωλημένα μάλιστα θα ίσχυαν κανονικά για την νέα ημερομηνία.

Deep_Purple_2

Τελικά όμως δεν ήταν γραφτό να απολαύσουμε ζωντανά ούτε φέτος την διάσημη βρετανική μπάντα καθώς όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν δεν θα καταφέρουν να είναι συνεπείς  στο καλοκαιρινό ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό: «Λόγω των τρεχουσών και απρόβλεπτων περιστάσεων, με θλίψη οι Deep Purple αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την εμφάνισή τους στο Rockwave festival που ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου 2021. Η απόφαση ακύρωσης της εμφάνισης ήταν πολύ δύσκολη και κάτι που οι Deep Purple θα προσπαθούσαν πάντα να αποφύγουν. Ανυπομονούμε να σας δούμε σύντομα και ελπίζουμε να εμφανιστούμε στην Ελλάδα το 2022» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με την διοργανώτρια εταιρία τα εκδοθέντα εισιτήρια παραμένουν σε ισχύ για την ημέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα έκδοσης πιστωτικού σημειώματος (voucher) στους κατόχους εισιτηρίων που δεν επιθυμούν να παρευρεθούν σε αυτό. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν μπορούν να ανακοινώσουν με σιγουριά αν και με ποια ονόματα θα πραγματοποιηθεί το Rockwave Festival 2021.

Celine_Dion
Στάση αναμονής εξάλλου τηρούν και όλες οι άλλες εγχώριες μουσικές διοργανώσεις που είχαν αναλάβει για το καλοκαίρι του 2021 τις μεγάλες ξένες συναυλίες τους λόγω της πανδημίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η παρθενική ζωντανή εμφάνιση της Σελίν Ντιόν  στη χώρα μας που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, το πολυαναμενόμενο live των κορυφαίων Red Hot Chili Peppers στις 26 Ιουνίου στο Markopoulo Park στο πλαίσιο του Ejekt Festival, η επετειακή συναυλία για τα 50 χρόνια των Judas Priest στις 16 Ιουλίου στο Κλειστό του Φαλήρου και αυτές των Massive Attack και των Pet Shop Boys, που είναι προγραμματισμένες για τις 25 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου αντίστοιχα από το Release Athens.

RED-HOT-CHILLI-PEPPERS

Τα συναυλιακά δρώμενα βέβαια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα στις περισσότερες χώρες της υφηλίου. Κάποιες πολύ μεγάλες διοργανώσεις, όπως το θρυλικό Glastonbury, ακυρώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά καθώς δεν μπορούν να παίξουν στα…ζάρια το κόστος μιας πανάκριβης διοργάνωσης που μπορεί να τιναχτεί στον αέρα ανά πάσα στιγμή. Άλλες διεθνείς εταιρείες συναυλιών πάλι, έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση από τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που εκπροσωπούν, παλεύουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις. Μεταξύ αυτών είναι η διοργάνωση live με μικρότερο αριθμό ατόμων, η θερμομέτρηση κατά την είσοδο, το πιστοποιητικό εμβολίου ως απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στους συναυλιακούς χώρους κ.α.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιστροφή στην συναυλιακή κανονικότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο, δυστυχώς, μοιάζει σήμερα, περισσότερο με μακρινό όνειρο παρά με μια κοντινή πραγματικότητα.

Πηγή: protothema.gr

The post Deep Purple: Έσκασε η πρώτη αναβολή – «βόμβα» για τις μεγάλες καλοκαιρινές συναυλίες του 2021 appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;