Δεν πήγε η Ν. Κεραμέως στο Πολυτεχνείο – Τι έκαναν οι προηγούμενοι Υπουργοί

Απούσα ήταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από το χώρο του Πολυτεχνείου, καθώς δε μετέβη να καταθέσει στεφάνι ως είθισται από τους εκάστοτε υπουργούς Παιδείας.

Πέρσι ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου κατέθεσε το στεφάνι στην πύλη έξω από το Πολυτεχνείο, σε μια συμβολική κίνηση, μετά τον προπηλακισμό που δέχθηκε μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα φοιτητών η οποία τον εμπόδισε να εισέλθει στον ιστορικό χώρο του Ιδρύματος.

Το 2015 μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας των υπουργών Παιδείας στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, κατατέθηκε από το Νίκο Φίλη.

Πριν το 2015 τελευταίος υπουργός Παιδείας , που είχε καταθέσει στεφάνι ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου το 2010.

Την επόμενη χρονιά το 2011 η Άννα Διαμαντοπούλου αρνήθηκε να μεταβεί στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι κι είχε εξηγήσει τους λόγους .
Είχε δηλώσει ότι:
«Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι – με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών.
Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων.
Αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών».

Πηγή: esos.gr

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης