Διαλειμματική δίαιτα: Πόσο αποτελεσματική είναι στην απώλεια βάρους

Είναι αλήθεια πως κατά καιρούς προκύπτουν διάφορες δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους. Έτσι τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τη διαλειμματική δίαιτα η οποία έχει ερευνητικό ενδιαφέρον.

Τι είναι η διαλειμματική δίαιτα;

Η συγκεκριμένη διατροφή προτείνει την για 2 μη συνεχόμενες ημέρες να ακολουθούν οι γυναίκες μια δίαιτα 500 θερμίδων και οι άντρες 600 θερμίδες και τις υπόλοιπες να ακολουθείτε μια κλασική διατροφή.

Μπορείτε όμως να χάσετε κιλά;

Έχει φανεί πως εάν κάποιος ακολουθήσει τη διαλειμματική δίαιτα μπορεί να χάσει βάρος αλλά και να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου σταθερά. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ τις ελεύθερες ημέρες τρώτε κανονικά, η γενική πρόσληψη θερμίδων δεν ξεπερνά κατά πολύ τη συνιστώμενη και έτσι στο τέλος της εβδομάδας οι θερμίδες που προσλαμβάνετε είναι λιγότερες από αυτές που χρειάζεστε και χάνετε κιλά.

Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη δίαιτα είναι δύσκολο να τηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα είναι σε μικρό δείγμα και σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη με τη διαλειμματική δίαιτα χάνουμε τα ίδια κιλά που θα χάσουμε εάν ακολουθήσουμε μια κλασσική δίαιτα.

Τέλος αξίζει να αναφέρω πως ο κάθε άνθρωπος έχει εξατομικευμένες ανάγκες και εκείνος θα επιλέξει να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής που του κάνει καλό, αρκεί να το έχει συζητήσει με τον διαιτολόγο ή τον γιατρό του.

The post Διαλειμματική δίαιτα: Πόσο αποτελεσματική είναι στην απώλεια βάρους appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΑΘΛΗΤΙΚΑ – Newsone.gr