Διάγγελμα Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα – Θα αναφερθεί στη σταδιακή άρση των μέτρων

Αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων.

Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το άνοιγμα Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων στις 27 Απριλίου ενώ όπως είπε ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση στην κανονικότητα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει πως θα επανέλθουμε στην ομαλότητα βήμα – βήμα καθώς και ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα ώστε να αρχίσει να κινείται πάλι η «μηχανή» της οικονομίας.

Δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει αναφορά και για τις σχολικές μονάδες και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών για τις οποίες αγωνιούν χιλιάδες υποψήφιοι.

Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι μία μακρά διαδικασία, αργόσυρτη και στοχευμένη ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για νέα διασπορά του ιού.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως όπως γνωρίζουμε ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα.

«Δεν είμαστε όμως ακόμη εκεί. Χρειάζεται να επιμείνουμε στα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Θα είναι μια δύσκολη άσκηση την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί».

Η διαδικασία άρσης των μέτρων θα είναι σταδιακή, δεν θα είναι οριζόντια.

Όπως τόνισε, το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει και κάποια από τα στοιχεία «της νέας κανονικότητας» (π.χ. τακτικό πλύσιμο, δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας, κρατάμε αποστάσεις).

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ