Δικαιώθηκε η ΑΕΛ στην προσφυγή για τα δελτία – Τι θα γίνει με τον αγώνα με τη Λαμία

Το Διαιτητικό Δικαστήριο έκανε δεκτή και μάλιστα ομόφωνα με ψήφους 3-0, την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ να ανακαλέσει τα δελτία 11 ποδοσφαιριστών λίγες ώρες πριν από τον αγώνα με τη Λαμία, που δεν έγινε ποτέ.

Η απόφαση εκδόθηκε δύο ώρες μετά το τέλος της εκδίκασης, αν και από τον πρόεδρο είχε ειπωθεί ότι θα εκδοθεί μάλλον την Παρασκευή 19/2.

Η ΕΠΟ αναφέρει στην ανακοίνωση της: Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση. Δέχτηκε ομόφωνα και κατ’ ουσίαν την από 10.02.2021 έφεση της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της υπ’ αριθ. 408/2021 απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών ΕΠΟ. Απέρριψε ομόφωνα κατ’ ουσίαν την από 16.02.2021 πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Λαμία υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής;

Η ΑΕΛ θα πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση και θα πάει στο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League που την έχει καλέσει σε απολογία ως υπαίτια για τη μη διεξαγωγή του αγώνα, και έχει δώσει αναβολή στην υπόθεση. Ο αθλητικός δικαστής, Χριστόφορος Μάρκου, μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι η σημερινή προσφυγή «επιδρά ουσιωδώς στην υπόθεση».

Η ΑΕΛ θα ζητήσει τη διεξαγωγή του αγώνα, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο και θα επικαλεστεί την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που έκρινε μη νόμιμη την απόφαση της Επιτροπής για ανάκληση των δελτίων δελτία.

Η εκδίκαση

Ο Αλέξης Κούγιας στην εκδίκαση της υπόθεσης έκανε λόγο για «ανήθικο πόλεμο» που δέχεται από την ημέρα που ανέλαβε δικηγόρος των ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «εντελώς παράνομη» και τονίζοντας ότι αν και η επιταγή που σφραγίστηκε είχε λήξει, δεν ανακλήθηκαν τα δελτία των παικτών στους αγώνες με Βόλο και ΠΑΟΚ που είχαν προηγηθεί.

Κούγιας: «Ανήθικός πόλεμος από τότε που ανέλαβα νομικός στα ΜΜΕ Μαρινάκη»

«Καταθέσαμε την έφεση για μία εντελώς παράνομη απόφαση, κόντρα σε όσα προβλέπονται και εφαρμόζονται μέχρι τώρα. Όλη η διαδικασία ξεκίνησε από τότε που ανέλαβα δικηγόρος των ΜΜΕ του εφοπλιστή Μαρινάκη κι ενώ προηγουμένως είχα μια άριστη σχέση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, σε μια νύχτα όλα κατέρρευσαν όταν μαζί με τον ιδιοκτήτη των Παραπολιτικών κύριο Κουρτάκη, τότε εκείνο το βράδυ δέχθηκα μια εγκληματική επίθεση εναντίον μου και από εκείνη τη στιγμή αντιμετωπίζω ένα ανήθικο πόλεμο σε όλους τους  τομείς.

Αυτή τη στιγμή διερευνάται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ο πρωταγωνιστικός ρόλος μιας εγκληματικής ομάδας, του δεξιού χεριού του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, του Γιάννη Παπαδόπουλου. Μόλις άρχισε να γίνεται η έρευνα αμέσως έγινε αυτή η κατάπτυστη απόφαση.

Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, την Παρασκευή το απόγευμα διαβίβασε χωρίς κανένα λόγο στην ΕΙΜ την σφράγιση της επιταγής. Η ΕΙΜ χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να ξέρει εξέδωσε την απόφαση.

Από την ημέρα που εμφανίστηκε η επιταγή μέχρι τη σφράγιση της είχαμε παίξει δύο αγώνες με Βόλο και ΠΑΟΚ. Αγνοούσαμε τα πάντα, μας ενημέρωσε ο κ. Μπουτσικάρης στις 14.40 κι ενώ πηγαίναμε στο γήπεδο. Στις 15.15 ήρθε ο διαιτητής και μας είπε για την απόφαση, ότι δηλαδή δεν μπορούν να παίξουν οι 11 αλλά οι εννέα που είχαμε ακόμη στην αποστολή.

Στείλαμε άνθρωπο να διαρρήξει τα γραφεία μας γιατί οι άνθρωποι που είχαν τα κλειδιά ήταν στη Λαμία, και είδε ότι η απόφαση είχε σταλεί στο mail στις 14.19. Είπαμε ότι θα κατέβουμε κανονικά και ότι ήταν αδύνατο να βρούμε άλλους 10 αφού είτε ήταν στη Λάρισα, είτε είχαν φύγει εκτός πόλης οι υπόλοιποι παίκτες. Στη συνέχεια ο διαιτητής κλειδώθηκε για 2 ώρες στα αποδυτήρια και στις 17.15 είπε ότι δεν θα κατέβει καμία ομάδα και ότι κλείνει το φύλλο αγώνα».

«Είμαστε πληττόμενη επιχείρηση…»

Αμέσως μετά την επιστροφή στη Λάρισα, οι παράγοντες της ΑΕΛ κατέβαλαν το ποσό των 24.000 ευρώ μέσω internet banking.

«Μόλις γυρίσαμε στη Λάρισα με winbank πληρώσαμε τις 24.000. Η ενημέρωση από τη Συνεταιριστική Τράπεζα για την σφράγιση της επιταγής έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι αφού είχε δημιουργηθεί όλος αυτός ο θόρυβος. Είμαστε μια πληττόμενη επιχείρηση, δεν έχουμε καθόλου εισιτήρια, η Nova μας μείωσε το συμβόλαιο κατά 15% και είχαμε την εντύπωση ότι μπορούσαμε να πληρώσουμε εντός 75 ημερών όπως λέει η ΚΥΑ. Ποτέ δεν έχει σφραγιστεί επιταγή μου στις ομάδες που είχα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ στην ΕΠΟ. Οι νομικοί της Λαμίας αντέγραψαν το υπόμνημα του κυρίου Σαράκη, σαν μια ομάδα μαζί γιατί μία ομάδα είναι Δέδες, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου ο Διακοφώτης, ο Γιαρένης. Είχαμε 155.000 ευρώ εγγυητική στην ΕΕΑ, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση η ΕΠΟ να μην πάρει τα χρήματα της.

Γιατί η ΕΠΟ δεν μας πήρε να μας ενημερώσει ότι θα την σφραγίσει και θα ανακαλέσει. Όλες οι ΠΑΕ έχουν μεταχρονολογημένες επιταγές. Πρόκειται για συμμορία, και δεν μιλάω για την ΕΠΟ. Με τον Βόλο γιατί δεν μας είπαν τίποτα; Γιατί δεν τους ενδιέφερε να γίνει με το Βόλο αλλά με τη Λαμία. Αυτό το παιχνίδι αν δεν γίνει, ουσιαστικά θα υποβιβαστούμε αφού η Λαμία θα ξεφύγει στο +5. Ενώ η επιταγή έληξε στις 19 μας εξέδωσαν δελτία κανονικά τις επόμενες ημέρες. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές αφού δεν υπήρχε η βεβαίωση μη οφειλής γιατί τους άφησαν να παίξουν; Αυτοί στοχεύσανε από την αρχή τον αγώνα με την Λαμία. Αν το έκαναν πριν από τον αγώνα με τον Βόλο».

«Ο Γραμμένος μου είπε ότι ντρέπεται»

Και κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας: «Είναι μια εντελώς παράνομη απόφαση, αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος. Ο Γραμμένος μου είπε ότι «ντρέπομαι γι’ αυτή τη διαδικασία, νόμιζαν ότι θα σας ενημερώσουν». Αν το έκαναν το πρωί του Σαββάτου θα μπορούσαμε να πληρώσουμε και να βγουν τα δελτία».

Γρηγορίου: «Το κρίσιμο είναι αν την ώρα του αγώνα η ΑΕΛ είχε πληρώσει»

Ο δικηγόρος της Λαμίας Χάρης Γρηγορίου τόνισε: «Το κρίσιμο είναι αν η ΑΕΛ την ώρα του αγώνα είχε πληρώσει τις υποχρεώσεις της και δεν τις είχε πληρώσει. Είναι υποχρέωση της ΑΕΛ να είναι εμπρόθεσμα πληρωμένη και καλυμμένη η επιταγή. Δεν πιστεύω ότι όλο το σύμπαν έχει συνωμοτήσει για να πέσει η ΑΕΛ και να σωθεί η Λαμία. Δεν γίνεται ποτέ κλήτευση από την Επιτροπή, είναι εσωτερική διαδικασία. Το γιατί δεν έγινε νωρίτερα η ανάκληση δεν μπορώ να το γνωρίζω. Το Σάββατο δεν είναι εξαιρετέα ή εξαιρέσιμη ημέρα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στις 14.21 μπορούσε να πληρώσει και να στείλει αίτηση ανάκλησης της απόφασης με αποδεικτικό της πληρωμής, δεν το έκανε» τόνισε μεταξύ άλλων.

Λίβας: «Και από το κινητό μπορούσαν να πληρώσουν»

Ο έτερος δικηγόρος της Λαμίας, Αργύρης Λίβας, υποστήριξε: «Αφού δεν είχαν δελτία, δεν θεωρούνται ποδοσφαιριστές και ο διαιτητής πολύ σωστά έπραξε. Η ΠΑΕ ΑΕΛ πλήρωσε μετά το κλείσιμο του φύλλο αγώνα. Η διαδικασία δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο και από το κινητό μπορούσαν να πληρώσουν. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχει υποχρέωση της Επιτροπής για κλήτευση της ΠΑΕ. Εδώ δεν εξετάζεται η φερεγγυότητα της αλλά μόνο αν την ώρα του αγώνα είχε εξοφλήσει και η ΑΕΛ δεν είχε εξοφλήσει». Το άρθρο  λέει για δυνατότητα ανάκλησης των δελτίων οποιαδήποτε στιγμή».

Πηγή: sdna.gr

The post Δικαιώθηκε η ΑΕΛ στην προσφυγή για τα δελτία – Τι θα γίνει με τον αγώνα με τη Λαμία appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Αθλητικά – Τι Νέα Λάρισα;