Δίκη Χρυσής Αυγής: Έξαλλη η πρόεδρος από την απουσία των κατηγορουμένων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έξαλλη η πρόεδρος από την απουσία των κατηγορουμένων

Ο 46χρονος κατηγορούμενος στην δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μέλος της Τοπικής της Νίκαιας. Κατά την απολογία του κλήθηκε να απαντήσει ποια είναι η γνώμη του για την Χρυσή Αυγή μετά από όσα έχουν συμβεί είπε πως «δεν έχει πρόβλημα».

Μάλιστα ανέφερε πως η φράση που είχε πει στην ανακρίτρια «παρασύρθηκα από τη Χρυσή Αυγή , δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου» ήταν αποτέλεσμα πιέσεων και της προσπάθειας του να αποφυλακιστεί.

«Κατακρίνω το γεγονός που έχει γίνει αλλά δεν έχω πρόβλημα να είμαι στην Χρυσή Αυγή. Και επειδή με ρώτησε τότε η ανακρίτρια αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι» τόνισε συγκεκριμένα.

Επίσης ο κατηγορούμενος ανέφερε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ.

Όσο αφορά τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τον κατηγορούμενο τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 καθώς φέρεται να είναι εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου» επέμεινε πως το μόνο που έκανε ήταν να πει σε ιεραρχικά ανώτερο του ότι στο «Κοράλλι» τους παρενοχλούσαν και θα έφευγε από την καφετέρια , χωρίς να του διευκρινίσει πως είχε καταλάβει ότι «η παρέα ήταν αριστεροί», ωστόσο συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει αν έγινε άλλος κύκλος τηλεφωνημάτων.

Ο 46χρονος δεν κατάφερε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα της προέδρου πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ. «Δεν ξέρω… Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει» τόνισε για να ακούσει την πρόεδρο να σχολιάζει «το θέμα είναι ποιος του είπε να πάνε».

Επίσης, ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του. «Εγώ δεν ήξερα τον Φύσσα για να τον στοχοποιήσω. Δεν γνώριζα κανέναν από την παρέα του. Ο Ρουπακιάς, στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε γι αυτό τον μαχαίρωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκρηξη της προέδρου για την απουσία των κατηγορουμένων

Το γεγονός ότι από τους 18 κατηγορούμενους ήταν σήμερα παρόντες μόνο επτά στο δικαστήριο προκάλεσε την έκρηξη της προέδρου η οποία προειδοποίησε με νόημα «το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει».

Το κενό εδώλιο προκάλεσε την έκρηξη της προέδρου η οποία παρατήρησε: «Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να είναι εδώ. Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει . Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ . Να το πείτε σε όλους».

Ο Γιώργος Ρουπακίας παρέμεινε σε δωμάτιο δίπλα στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού έως την στιγμή που το όνομα του εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα , Μάγδα , κάθισε στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας και παρακολούθησε την απολογία κλαίγοντας σιωπηρά.

Το παρόν στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού έδωσε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

πηγή: newsit.gr

Πηγή: Ελλάδα