Δίκη Τοπαλούδη: Ανατριχιαστική η κατάθεση του μάρτυρα για τον βασανισμό της φοιτήτριας!

Δίκη Τοπαλούδη: Ανατριχιαστική η κατάθεση του μάρτυρα για τον βασανισμό της φοιτήτριας!

Άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη μέρα έζησε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπου συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της κόρης του.
Ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, παρακολούθησε μόνος του την κατάθεση του Θωμά Ζόβα, διοικητή του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, καθώς η μητέρα της επέλεξε να παραμείνει εκτός της δικαστικής αίθουσας μην αντέχοντας να ακούσει τι βίωσε το παιδί της.

“Ο ιατροδικαστής έλεγε με… κομψό τρόπο, ότι είχε σημάδια από μαχαίρι στο λαιμό, σημάδια απόπειρας στραγγαλισμού. Όλα αυτά έγιναν με σκοπό να τη βιάσουν. Βασανίστηκε, οπότε πρέπει να καταδικαστούν και γι’ αυτό. Και βασανισμός και βιασμός και αποτρόπαια δολοφονία…”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Οι πράξεις έχουν αποδειχθεί και δεν επιδέχονται καμίας αμφισβητήσεως. Και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και το αδίκημα του βιασμού, με συνέπεια και τον θάνατο του θύματος, που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αφού και οι δύο όπως απεδείχθη, την μετέφεραν μέχρι να την πετάξουν στα βράχια και από εκεί να βρεθεί στη θάλασσα, όπου πέθανε από τον πνιγμό…”.

Η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο από δύο νεαρούς δράστες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό.

Σήμερα συνέχισε να καταθέτει ο μάρτυρας που εξιχνίασε την υπόθεση, ο διοικητής του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμάς Ζόβας.
Ο μάρτυρας κ. Ζόβας εμφανίστηκε πεπεισμένος για την συνεργασία των δύο κατηγορουμένων προκειμένου να πετάξουν την άτυχη Ελένη στη θάλασσα.

“Η Ελένη πάλεψε, το σπίτι είχε αίματα παντού”

«Ξεκάθαρα δεν μπορούσε ένα άτομο να την ρίξει στη θάλασσα» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος τόνισε πως τα ρεύματα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή θα μπορούσαν να είχαν εξαφανίσει την Ελένη. «Το σώμα της Ελένης έπλεε όταν τη βρήκαν… Τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διαφορά σημεία. Το εσώρουχο της ήταν σκισμένο στο πλάι και κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ο κ. Ζόβας αναφέρθηκε και στην εικόνα που αντίκρισε στο διαμέρισμα, όπου μαρτύρησε η Ελένη. “Υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα από την κρεβατοκάμαρα έως το μπάνιο. Η Ελένη πάλεψε…» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι οι κραυγές της νεαρής κοπέλας θα ακούγονταν σε ολόκληρο το κτίριο από «ένα φυσιολογικό άνθρωπο».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος υπήρξε συνεργάσιμος, “καθόλου φοβισμένος και ψύχραιμος” κατά την εξέτασή του, εν αντιθέσει με τον 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος δεν ήταν συνεργάσιμος “είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά”. Ο λιμενικός, αναφερόμενους στους γονείς του 21χρονου είπε πως ο πατέρας του δεν έλεγε πού είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του, αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις Αρχές, είχε εξαφανιστεί στη συνέχεια για ένα τετράωρο.

Με αφορμή το αίτημα της υπεράσπισης να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο ο ψυχίατρος, ο οποίος έχει συντάξει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η υπεράσπιση του νεαρού Ροδίτη ανέφερε πως διστάζει να προβάλει αυτοτελείς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πριν ο ίδιος απολογηθεί. “Οι κατηγορούμενοι θα δώσουν το τελικό στίγμα της υπερασπιστικός τους θέσης” τόνισε ο συνήγορος Θ. Μαντάς.

Αν και αρχικά η πολιτική αγωγή δεν συναίνεσε στην κλήση του ψυχιάτρου στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ.

“Μας το βασάνισαν το κορίτσι μας”

Όταν κλήθηκε να καταθέσει ο ιατροδικαστής, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε. Όσο ο Παναγιώτης Κοτρέτσος κατέθετε τα όσα φρικιαστικά είχε διαπιστώσει, ο πατέρας φώναξε μέσα στην αίθουσα «μας το βασάνισαν το κορίτσι μας, μας το βασάνισαν».

πηγή: newsit.gr

Πηγή: Ελλάδα