Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Τι πιστεύουν οι πολίτες για ελληνοτουρκικά και κοροναϊό

Πώς αξιολογούν τη στάση της κυβέρνησης, των Ευρωπαίων – Πόσο τους ανησυχεί η επιδημία, τι λένε για τις μάσκες

Η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήματα που αφορούσαν τόσο τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά όσο και στο πώς αντιμετωπίζουν την πανδημία του κοροναϊού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21-23 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1407 ατόμων.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε το αν πιστεύουν ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης γύρω από τα ελληνοτουρκικά κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση με το 58% να απαντά θετικά (μάλλον/σίγουρα ναι) και το 34% να δίνει αρνητική αξιολόγηση.

Το 80% των πολιτών θεωρεί ότι η Τουρκία δεν έχει ειλικρινή διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης έναντι ενός ποσοστού 10% που αναγνωρίζει καλές προθέσεις.

Σχετικά με τη στάση των ευρωπαϊκών δυνάμεων και της ΕΕ, οι πολίτες αξιολογούν θετικά τη στάση της Γαλλίας σε ποσοστό 76%, της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 35%, των ΗΠΑ στο 27% και της Γερμανίας σε ποσοστό 18%.

Αντιθέτως οι αρνητικές γνώμες είναι αντίστοιχα: Σε ποσοστό 68% για τη στάση της Γερμανίας, σε 59% για τις ΗΠΑ, σε 53% για την ΕΕ και σε ποσοστό 11% για τη στάση της Γαλλίας.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, το 66% δηλώνει ότι τον ανησυχεί «πολύ», το 17% απαντά «μέτρια» ενώ το 11% δηλώνει «λίγο». Σχετικά με τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής, το ποσοστό ανησυχίας είναι 77% («πολύ») και «λίγο» δηλώνει το 7%.

Σχετικά με την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, το 74% απαντά θετικά έναντι ποσοστού 19%.

Τέλος, αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, το 43% τα αξιολογεί θετικά έναντι ενός ποσοστού αρνητικών γνωμών του 30%.

Πηγή: news.gr

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης