Δημοτική Σχολή Μπαλέτου- Ανώτερη Σχολή Χορού Λάρισας: «Ο χορός είναι γλώσσα οικουμενική»

Οι  μαθητές της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Χορού στέλνουν με δύναμη και αισιοδοξία το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού: «Ο χορός είναι γλώσσα οικουμενική, καταργεί τα σύνορα, τα όριά μας, τους τοίχους του σπιτιού, είναι ταξίδι στον εαυτό μας, τρόπος να προσεγγίσουμε τους άλλους»  ή όπως υπέροχα είπε η Agnes de Mille  «η πιο αληθινή έκφραση των ανθρώπων είναι μέσω του χορού τους και της μουσικής τους.

Το σώμα δεν λέει ποτέ ψέματα. Μια χορογραφία είναι ένα ολόκληρο σύμπαν μέσα στο οποίο ταξιδεύει το σώμα μας με πάθος. Ταξιδεύει για να ανακαλύψει την αγάπη. Από αυτό το ταξίδι δεν επιστρέφει ποτέ κανένας φτωχός ή κουρασμένος. Είναι ένα ταξίδι ψυχής».

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του εμβληματικού  Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727 – 1810).

Ο Zαν-Ζορζ Νοβέρ υπήρξε  διάσημος θεωρητικός του χορού, εμπνευσμένος προάγγελος των σύγχρονων θεωριών περί χορού και εισηγητής του μπαλέτου δράσης (ballet d’ action).

Χορεύουν και παίζουν μουσική, μαθητές του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Χορού.

Επιμέλεια: Κατερίνα Μπούτου

Βίντεο: Γιώργος Φυλαχτός

 

The post Δημοτική Σχολή Μπαλέτου- Ανώτερη Σχολή Χορού Λάρισας: «Ο χορός είναι γλώσσα οικουμενική» appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;