Δολοφονία Καραϊβάζ: Το βίντεο που εξετάζει η αστυνομία (Βίντεο)

Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει καρέ καρέ τους δύο εκτελεστές του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ εξασφάλισε το Open TV.

Το βίντεο βρίσκεται στα χέρια των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση και αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το βίντεο ο οδηγός του μαύρου Beverly είναι μικροκαμωμένος, φορά λευκό κράνος με φιμέ τζάμι και σκούρα ρούχα και παπούτσια. Αντίθετα, ο συνεπιβάτης και φερόμενος εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης, φορά μπλε σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα ή full face.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην κάμερα του Open και περιέγραψε όσα είδε το μεσημέρι της Παρασκευής: «Τον σκότωσαν σε 15-20 δευτερόλεπτα. Είναι ένας άνθρωπος με στρατιωτικό τζάκετ πάνω από το θύμα και πυροβολούσε. Καμία κουβέντα, ούτε μεταξύ τους, ούτε τίποτα, ήταν πολύ επαγγελματική δουλειά».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, εκτός από τις καταθέσεις μαρτύρων  η Αστυνομία έχει πλέον στα χέρια της υλικό από κάμερες ασφαλείας οικίας που απεικονίζουν τους δύο δράστες να περνούν πάνω στη μοτοσικλέτα χαμηλού κυβισμού λίγο πριν γαζώσουν τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο με 17 σφαίρες, εκ των οποίων οι 10 κατέληξαν στο σώμα του. Από την ανάλυση της εικόνας είναι δυνατή η  ταυτοποίηση της μηχανής από τον αριθμό της πινακίδας, παρότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως είναι πλαστή.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης