Δραματικές οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στο Λύκειο Βιάννου

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μηνάς Σταυρακάκης

«Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές του Λυκείου Βιάννου και οι γονείς τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα «βουνό» προβλήματα, που εστιάζονται στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στο Λύκειο Βιάννου οι ελλείψεις σε καθηγητές το φετινό εκπαιδευτικό έτος είναι πολλές, ώστε δικαιολογημένα μπορεί να πει κανείς πως δεν μπορούμε να μιλάμε για μια Παιδεία ισότιμη για όλους τους μαθητές.

Οι αρμόδιοι φορείς, με πρώτο το Υπουργείο Παιδείας, οφείλουν να ενσκήψουν στα ζητήματα αυτά, ώστε τα παιδιά που ζουν στο Δήμο Βιάννου, αλλά και στην ενδοχώρα της Κρήτης γενικότερα να νιώθουν πως δεν είναι μαθητές β κατηγορίας, αλλά πως λαμβάνουν τη Γνώση που προσφέρει η δεύτερη βαθμίδα εκπαίδευσης, μέσα από την ίδια διαδικασία στην οποία μετέχει όλη η μαθητιώσα νεολαία.

Η έλλειψη σε καθηγητές και η απροθυμία τους να διδάξουν στη Βιάννο, επιτείνεται από το γεγονός πως το σχολείο του Δήμου μας έχει βγει από τη λίστα των δυσπρόσιτων, κάτι που αποτελούσε ένα επιπλέον κίνητρο για το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο επέλεγε τα προηγούμενα χρόνια να διδάξει στο Δήμο μας.

Η Δημοτική Αρχή Βιάννου, στέκεται στο πλευρό των μαθητών και των γονέων, ζητώντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για τα καταγεγραμμένα και σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν».

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης