Δραματικές εικόνες στην Κίνα! Γλίτωσαν από τον κορονοϊο, παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πενταώροφο ξενοδοχείο με 80 δωμάτια που χρησιμοποιούνταν ως χώρος καραντίνας για ύποπτα κρούσμα κορονοϊού κατέρρευσε στην Κίνα. Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι, συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης, με τα σωστικά συνεργεία να φορούν μάσκες!

Ήταν 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου (07.03.2020) στην Κίνα όταν το ξενοδοχείο Xinjia, χρησιμοποιούνταν για καραντίνα λόγω του κοροναϊού, κατέρρευσε. Άγνωστο ακόμη γιατί το πενταώροφο κτίριο με τα 80 δωμάτια έπεσε, εγκλωβίζοντας στα ερείπιά του 70 ανθρώπους.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Διασώστες, φορώντας όλοι τους μάσκες, έσπευσαν στα συντρίμμια του ξενοδοχείου κι άρχισαν να βγάζουν από εκεί ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί και να μεταφέρουν τους τραυματίες στα ασθενοφόρα. Μέσα στο πρώτο δίωρο από την κατάρρευση, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, διασώθηκαν 34 άνθρωποι.

   

Σύμφωνα με την People’s Daily, την επίσημη εφημερίδα της Κίνας, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Κατάρρευση πριν λήξει η καραντίνα

Κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, επρόκειτο να φύγουν από το ξενοδοχείο – καραντίνα.

Μια γυναίκα ονόματι Τσεν είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, την επαρχία επίκεντρο του κοροναϊού.

Όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. “Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους”, πρόσθεσε. “Βρίσκομαι και εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετρούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά”.

Φωτογραφίες Reuters, EPA

Πηγή: newsit.gr

The post Δραματικές εικόνες στην Κίνα! Γλίτωσαν από τον κορονοϊο, παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;