Δραματικές προσπάθειες διάσωσης μεταναστών από άνδρες του Λιμενικού – Βίντεο

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα ανοιχτά της Χίου πραγματοποίησαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Δραματικές ήταν οι προσπάθειες της διάσωσης των μεταναστών, οι οποίο βρέθηκαν στη θάλασσα, μετά τη βύθιση της βάρκας στην οποία βρίσκονταν. Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την Ελληνική Ακτοφυλακή με αποσπάσματα από την διάσωση. 

Υπενθυμίζεται ότι η λέμβος με μετανάστες βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά-νοτιοανατολικά του νησιού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άτομα, 3 παιδιά ηλικίας 3 έως 14 ετών και μία γυναίκα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα. Από την πλευρά του ωστόσο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης κάνει λόγο για 4 νεκρά παιδιά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στη βάρκα επέβαιναν 27 άτομα, έχουν διασωθεί 22 και αγνοείται ακόμη ένα άτομο. Πληροφορίες αναφέρουν πως η βάρκα βυθίστηκε, ενώ οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν το στενό Χίου-Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ΠΑΘ του Λιμενικού ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO, καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη. Σύμφωνα με το politischios.gr, η λέμβος που μετέφερε τους μετανάστες έγινε αντιληπτή στις 08:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 08:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης