Δραματική προειδοποίηση Έλληνα καθηγητή: Βαδίζουμε στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος γελάει

Δραματική προειδοποίηση Έλληνα καθηγητή: Βαδίζουμε στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος γελάει

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό κρούει Πατρινός Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λέγοντας ότι βαδίζουμε στα βήματα της Ιταλίας.

Μια ηχηρή παρέμβαση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έκανε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Πατρινός Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι εξελίξει δείχνουν ότι η Ελλάδα βαδίζει ακριβώς στα βήματα της Ιταλία και την ίδια ώρα ο κόσμος στον δρόμο γελάει.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο κ. Κουρέτας:

«Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι αυτών που έγραψα για την αύξηση των κρουσματων . Προχθές είχαμε 130 σήμερα 230. Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό και είναι το ήπιο , τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1000. Σχεδόν την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση 4-5000. Δεν συνεχίζω αν και θα έπρεπε . Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ. Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη με πρώτη τη Γερμανία με 30.000.

Το γεγονός ότι σήμερα οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες, φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση.

Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα. Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος στον δρόμο γελάει.

Όταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι, γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη Μεγάλη εβδομάδα (έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοιο σε όλη τη χώρα), τότε θα είναι αργά.

Ίσως χρειάζεται άμεσα σκληρά μέτρα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο.

Εν τω μεταξύ όπως είστε σπίτι διαβάστε το δεκαήμερο του Βοκακιου. Περιγράφει ωραία πράγματα.»

Πηγή: thebest.gr

Πηγή: Ελλάδα