Έγκλημα στο Νέο Ψυχικό: Ισόβια για τον δολοφόνο του φαρμακοποιού

«Καταπέλτης» για τον κατηγορούμενο της δολοφονίας του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, μέσα στο γκαράζ του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό, είναι η απόφαση που εξέδωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Με την τελική ετυμηγορία τους δικαστές και ένορκοι καταδίκασαν σε ισόβια τον κατηγορούμενο για τη στυγερή δολοφονία – είχε λάβει χώρα το Σεπτέμβριο του 2018 – και απέρριψαν το αίτημα που υπέβαλλε η υπεράσπισή του για αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Για άδικο που τον έπνιγε μίλησε στην απολογία του στη δίκη ο κατηγορούμενος, ζητώντας μάλιστα συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. «Με έπνιγε το άδικο.

Πήγα στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ, δεν θυμάμαι πόσες φορές…» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, είμαι οικογενειάρχης».

Αναγορεύοντας, νωρίτερα, στο δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως ο κατηγορούμενος είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του και πως «οδηγήθηκε στο έγκλημα για να αποφύγει να πληρώσει το χρέος στον φίλο του».

Μάλιστα, τον χαρακτήρισε «ψυχρό εγκληματία» που είχε προσχεδιάσει το έγκλημα μόνο και μόνο για να αποφύγει να πληρώσει το χρέος του προς τον άτυχο φαρμακοποιό.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αναφέροντας μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της τα εξής:

«Από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις…Παρά του ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τις επιταγές, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει έστω κι ένα ευρώ.

Έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει (σ.σ το θύμα) στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα. Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω εγώ, είπε.

Ο κατηγορούμενος δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις…Επί μία εβδομάδα παρακολουθούσε το πρόγραμμα του θύματος. Είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία. Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι.

Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμόνευε το θύμα και όταν τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Για να έχει καλύτερη οπτική επαφή, άνοιξε την πόρτα και συνέχισε να τον πυροβολεί και στο σώμα».

Τέλος, η εισαγγελέας κατέρριψε τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

The post Έγκλημα στο Νέο Ψυχικό: Ισόβια για τον δολοφόνο του φαρμακοποιού appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr