Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε σκύλο

Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα στις Αρχές, αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο ράτσας πιτ μπουλ κατά τη διάρκεια ελέγχου στο σπίτι των ιδιοκτητών του στο Γαλάτσι, την περασμένη Πέμπτη.

Ο αστυνομικός απολογήθηκε σε ανακριτή, καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ζωοκτονία, που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το σκύλο, αλλά βρέθηκε σε άμυνα, καθώς το ζώο τού είχε επιτεθεί και τον δάγκωνε και φοβήθηκε για τη ζωή του. Είχε πάει στην πολυκατοικία για έλεγχο μαζί με έναν συνάδελφό του, καθώς υπήρχε καταγγελία για δύο σκύλους που οι ιδιοκτήτες κρατούσαν στην ταράτσα.

Η ιδιοκτήτρια του πιτ μπουλ, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε μιλήσει για «εν ψυχρώ δολοφονία» του σκύλου από τον αστυνομικό.

Δικογραφία έχει σχηματιστεί και για τους ιδιοκτήτες του σκύλου, για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος του αστυνομικού.

 

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης