Έλον Μασκ: Θα απολύσει 1.000 εργαζόμενους όταν αναλάβει το Twitter; – Τι αποκαλύπτει η Daily Mail

Συνεχίζεται το μπαράζ φημών και αποκαλύψεων μετά την απόφαση των ιδιοκτητών του Twitter να κάνουν δεκτή την πρόταση εξαγοράς του από τον Έλον Μασκ. Θα πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι από την παρουσία του μεγιστάνα στο τιμόνι της επιχείρησης;

Σύμφωνα, πάντως, με την Daily Mail, ο ίδιος πρόκειται να απολύσει 1.000 εργαζομένους του Twitter μόλις αναλάβει την πλατφόρμα.

Το 2022 ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι 9.225 ενώ το 2023 θα μειωθεί σε 8.332, αναφέρεται σχετικά.

Ωστόσο, γίνεται γνωστό επιπλέον πως τα επόμενα τρία χρόνια, ο Μασκ φέρεται να σκέφτεται να κάνει χιλιάδες προσλήψεις, με στόχο οι εργαζόμενοι να φτάσουν στις 11.000. Οι περισσότεροι προσληφθέντες θα είναι στον τομέα της μηχανικής.

Το σχετικό διάγραμμα που παρουσιάζει η Daily Mail

Τι θα γίνει με τα κεντρικά γραφεία

Ο Έλον Μασκ φέρεται να έχει προτείνει και το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων στο Σαν Φρανσίσκο για να μειωθούν τα έξοδα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενδέχεται να υποστούν σημαντικές περικοπές μισθών. Στόχος είναι να μειωθούν τα έξοδα κατά 3 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο Μασκ δημοσίευσε ένα poll στο Twitter, ρωτώντας τους 81 εκατομμύρια ακολούθους του για το εάν η έδρα στο Σαν Φρανσίσκο πρέπει να μετατραπεί σε άσυλο αστέγων καθώς «κανείς δεν εμφανίζεται για να εργαστεί εκεί». Τότε, συγκεντρώθηκαν 300.000 ψήφοι σε μόλις μία ώρα, με το 90% να λέει «ναι».

Πάντως, μέχρι το 2028, ο Μασκ ελπίζει να έχει πενταπλασιάσει τον τζίρο εργασιών στα 26,4 δισεκατομμύρια. Τα 12 δισ. θα προκύψουν από διαφημίσεις, ενώ άλλα 10 αναμένονται από συνδρομές.

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο Μασκ θα αναλάβει τη θέση του CEO για «μερικούς μήνες».

Πηγή: Οικονομία – ΤΑ ΝΕΑ